Молитва към Света Екатерина за сбъдване на съкровено желание

Молитва към Света Екатерина за сбъдване на съкровено желание
Източник: youtube

О, света великомъченице Екатерино, стълб на Православието, надеждна наша застъпница, пречестна подвижнице, свята си и свято почиваш на светата планина.

Молим те: приеми от небесните висини молитвите ни, погледни на бедствието на твоите раби, просвети помрачените наши умове, помогни ни да мъдруваме не за земното, а за небесното.Побързай с молитвите си, за да побеждаваме плътските похоти, пристрастията към света и козните на злите духове, злобно воюващи срещу нас, та чрез твоето застъпничество в дните на нашия живот да бъдем свободни от враждебните им нападения, а след смъртта – от въздушните им изтезания.

О, премъдра дево! Дарувай ни всичко, което просим да бъде за наша духовна полза: ти можеш да изпросиш много от Възлюбения ти Жених Христос Нашия Господ, Когото хвалим и прославяме, като  Знаем, че  голяма сила има усърдната молитва на праведника пред многомилостивия Бог, на Когото подобава слава, власт, чест и поклонение, сега и винаги и во веки веков. Амин!

Втора молитва към Света Екатерина

О, света великомъченице Екатерино, избран съсъд на чистотата, стълб на Православието, наша надеждна застъпнице, сама станала причина да те умоляваме, законна подвижнице, свята, свято  почиваща на светата планина, тебе молим: погледни на нас свише, чуй гласа на нашето моление, смили се над бедствието на твоите раби, просвети нашия помрачен ум, направи да мислим за небесното, а не за земното.
С твоите молитви ни помогни да побеждаваме плътските похоти, пристрастията към света и козните на злите духове, злобно воюващи против нас, та по твоето застъпничество в дните на своя живот да бъдем свободни от техните враждебни нападения и след изхода – от техните въздушни изтезания.
О, премъдра дево! Дари ни всичко, което просим за полза: защото много можеш да измолиш от твоя възлюбен Жених Христа, нашия Бог. Знаем, че голяма сила има молитвата на праведника, подпомагана от благостта на милосърдния Бог, но Когото слава, чест и благодарение сега и винаги, и във вечни векове. Амин.

Лична молитва

О, свята и славна великомъченице Христова Екатерино, бърза помощнице и топла застъпнице с вяра се вливам към тебе!

Чуй малката молитва на твоя раб (името). Умоли Човеколюбеца Бог, помоли го да ми дари (съдържанието на молитвата) и благодатно укрепване на делата благи. Амин.

Advertisement
Фейсбук коментари