Молитва към Бог за успех в предстоящата година

молитва
Източник: pxhere.com

Нова година е време на голяма енергия. И кога, ако не на Нова година, да помолим Създателя с молба да бъде благосклонен? Въпреки че в същото време Нова година не е църковен празник. Но как да го направим правилно?

Всичко, от което се нуждаете, е да се обърнете към Бога с искрена благодарност и да прочетете молитви.

Новогодишна молитва към Господ

Свети Небесен Отец,
Ти си нашият Бог и ние те призоваваме.
Прости ни за нашите прегрешения ведоми и неведоми през старата година.
Помогни ни да оставим всичко старо и вехто в старата година и ни облечи в новите бели одежди на Исус Христос. Обнови нашия разум и познанието за Теб Единствения Бог и Сина Твой Исус Христос, в които сме призвани.
Дай на тези, които имат дръзновението да се нарекат Твой син или дъщеря да не посрамят упованието към Теб, а на тези, които го нямат, да го заимат.

Благослови нас, децата Твои за годината нова, за да можем да се приближим към Теб и Ти да се доближиш до нас.
Исус, настанало е време да разберем, че Ти си в Отца, а ние сме в Теб и Ти си в нас.
И нека всичко бъде не както искаме ние, а както искаш Ти.
Да бъде Твоето Царство, Сила и Слава во веки.
Амин!

Молитва в деня на Нова година

Господи Боже, сътворил времената и летата, Сам благослови започващата днес Нова година, която ние броим от въплъщението Твое за нашето спасение. Позволи ни да я прекараме в мир и съгласие с ближните наши; укрепи и разпространи Святата Вселенска Църква, която Сам Ти си основал и си осветил със спасителната жертва на Святото тяло и пречистата Кръв.
Отечеството наше възвиси, съхрани и прослави;
дългоденствие, здраве, изобилие на плодовете земни и благорзтворение на въздуха ни дай; на мен, грешния раб Твой, на всички роднини и близки мои и всички благоверни християни. Като истински наш върховен Пастир опази, огради и нас по пътя на спасението утвърди, за да можем ние, вървейки по него дълговременно и благополучно в живота на този свят, да достигнем Твоето Царство Небесно и да почетем вечното блаженство със светиите Твои. Амин.

Advertisement