Млад и знаещ! 18-годишно момче впечатли Кънчев и публиката в „Стани богат“

Млад и знаещ! 18-годишно умно момче впечатли Кънчев и публиката в
18-годишният ДИмо бе свежият полъх в забуксувулата откъм ерудирани участници игра Скрийншот: БТВ, "Стани богат"

18-годишният ученик Димо Стоянов зарадва зрителите с отличните си познания в „Стани богат“ и стигна до въпрос за 10 000 лева. 

След няколко неубедителни участници напоследък, които подразниха публиката със сериозните си пропуски в общата култура, то младежът от Айтос се оказа свеж полъх на стола на богатството и отсрами младото поколение у нас.

Едва на 18, Димо заблестя със сериозна обща култура и показа знания в географията, българската история и древната такава.

Първо позна, че Янтра тече само у нас, после посочи Крум за владетеля, който си е направил чаша от черепа на византиеца Никифор, а на въпрос за 1500 лева без колебание посочи Везувий като вулкана, унищожил Помпей.

Последва въпрос за 2000 лева, вече далеч по-сериозен, но и тук Димо от раз отсече, че астрономическият обект, който не е кръстен на божество от римската митология, е Харон (б.р. всъщност това е лодкарят от гръцката митология, който прекарва мъртвите рез Стикс). 

Въпросът за 3000 лв не беше никак лек – „Къде е Фамагуста, прочута с едрите си звезди от стихотворението на Никола Попов „Писмо“?

След обстоен анализ на всеки от отговорите Димо маркира Кипър, като отново не използва нито един от жокерите си. И позна!

„Божичко!“, не сдържа радостта си момчето, като разбра, че със сугирност ще си тръгне най-малко с тази сума.

„Откъде знаеш всички тези неща?“, не скри почудата си водещият Ники Кънчев, на което момчето отвърна, че повечета неща е научил от четене на книги и търсене в интернет. Уточни, че обича историческата литература.

А въпросът за 5000 лева беше повече от любопитен – „Защо Мики Маус носи ръкавици?“

След 50 на 50 останаха два варианта: за да е като човек или заради хигиената.

Димо отново не бе сигурен във верния отговор и поиска да се обади на приятел. Тук на помощ дойде „леля Надя“, която посочи верния отговор – за да е като човек.

Предстои Димо да отвори въпрос за 10 000 лева, а ние му желаем успех не само в играта, но и в живота.

Макар и още твърде млад, Димо е наясно какво иска да прави с бъдещето си. Той иска да учи за военен, освен това се интересува от киберсигурност.

Advertisement