Мед сестри издевателствали над новородено и го снимали. Веднага били уволнени

Мед сестри издевателствали над новородено и го снимали. Веднага били уволнени

Три медицински сестри от град Ал-Таиф в Саудитска Арабия били уволнени, след като измъчвали бебе пред камера, което било  хоспитализирано заради опасна инфекция, пише Mambee.

Тревогата вдигнали родителите на момчето. Те разпознали бебето, когато видели  видеото. Медицинските сестри го публикували в популярна онлайн платформа.

Видеото показва как лицето на бебето се стиска от ръцете на възрастна жена, кожата по бузите му се опъва в различни посоки, за да се получат различни гримаси.

Вднага се забелязва, че детенцето не харесва този тормоз, но сестрите просто умират от смях.

Детето било прието в болница със съмнение за опасна инфекция. Таиф Абдулхади ал-Раби, говорител на здравния отдел, коментира инцидента:

„Здравният отдел прегледа кадрите и успя да идентифицира медицинските сестри, които се появяват на кадрите от болницата, където се е случил инцидентът.“

Медицинските сестри били лишени от възможността да работят по специалността си.

Бащата на бебето признава, че е бил шокиран от видяното: детето е било в интензивното отделение 10 дни и дори не можел да си представи, че лекарите могат да се отнасят така с бебето.

Потребителите на социалните мрежи критикуват болничните работници и били направени много гневни коментари срещу тях:

„Аз самата съм акушерка, така че много се ядосах. Радвам се, че са загублили правата си и вече не могат да работят по специалността си. Те не са медицински сестри, а само глупави жени, които се правели на медицински сестри.“

„Трябва да бъдат уволнени и обвинени в причиняване на здравословни щети. Какво, по дяволите, става в тази болница? Изглежда, че тя пъха пръста си в окото му.“

Advertisement