Мъжът е с метър по-висок от жена си: тъжната съдба на двойката, влязла в рекордите на Гинес

Мъжът е с метър по-висок от жена си: тъжната съдба на двойката, влязла в рекордите на Гинес
Източник: guinnessworldrecords./Youtube

Неговият ръст е 1 метър 88 см. Тя е точно два пъти по-ниска – само 94 см. Сватбата им навремето става световна сензация, но след това забравили за младоженците. Как двама толкова различни хора се срещнали и решили да бъдат заедно? Какъв бил семейният им живот?

Спойлер: те дори не доживели до 50.

Повече от 30 години държат съмнителното постижение, записано от Книгата на рекордите на Гинес: „най-голяма разлика във височината между съпрузи“.

На 14 април 1990 г. във френския град Гренобъл местните жители Фабиен Прето, който трябвало да навърши 22 години след 2 месеца, и Натали Луциус, която била на 25 години, се оженли. И по време на сватбата в местната църква, и по време на тържествената церемония в сватбения дворец, младоженецът държал булката на ръце.

Ако не била сватбената рокля, то младият мъж с височина 1 метър 88 см и момичето с височина 94 см биха изглеждали повече като баща и дъщеря. Разликата между младоженците е 94 см.

Още тогава журналистите се чудели: какво стои зад този брак? Защо съпругът, външно здрав, обикновен човек, се жени за момиче с тежко физическо увреждане? Може би е рекламен трик? Или е от богато семейство?

Всъщност Натали е родена в семейство на обикновени френски работници, а майката и бащата са с нормална височина и телосложение. Какво се е случило с дъщеря им не е известно, но тя останала за цял живот с растежа на тригодишно момиченце.

Сватбата им също не изглеждала като рекламен трик. Вместо да раздават интервюта за пари, младоженците напълно се изолирали от журналистите. А първият телевизионен репортаж за тях излязъл 14 години по-късно, когато всички вече били забравили за необичайното семейство.

Тогава двойката най-накрая разказала историята на връзката си.

Фабиен и Натали се срещнали на среща на сляпо, организирана от общи приятели. Момичето, въпреки физическите си параметри, отказвало да се среща с ниски хора, а търсела мъж с нормална височина.

Фабиен бил изненадан, когато видял Натали за първи път, но я поканил да се срещнат отново на следващия ден. В интервю през 2004 г. на директен въпрос на журналист какви чувства е изпитвал тогава към бъдещата си съпруга – съжаление, състрадание, любопитство или любов, той не намерил какво да отговори.

Фабиен и Натали се установяват в предградията на Гренобъл в селска къща, собственост на нейния съпруг. Грижовният съпруг създал истинска достъпна среда за жена си – всички мебели вътре станали на два етажа.

Така например са монтирани две кухненски мивки – Натали мие чинии в едната, Фабиен в другата. Същото било и с кухненските печки.

Неговите неща са във високи шкафове, нейните са в малки скринове. Между другото, Натали купува всичките си дрехи в магазините за детски стоки.

За да се движи по улицата „в крак“ със съпруга си, Натали получила за управление електрическа инвалидна количка.

На безцеремонния въпрос на журналист как водят интимен живот с такива физически данни и двамата се смутили и отговорили нещо от рода на „Като всички останали, нищо необичайно“.

В репортаж от 2004 г. те показват тригодишната си дъщеря Амели, която е дори по-голяма от майка си по размер. Само не е ясно дали детето е родено от самата Натали или бебето е осиновено?

Често хора като Натали са безплодни и ако са способни да раждат, тогава често ръстът се предава по наследство.

След откровеното интервю семейството отново спряло да общува с журналисти. Какво се е случило с тях след това не е известно със сигурност.

Намерихме само актове във френските служби по вписванията (всички те са онлайн в публичното пространство).

Фабиен Прету починал на 20 януари 2011 г. в град Лион, на около 100 км от Гренобъл. Той бил на 43 години.

Натали Луциус починала на 29 март 2013 г. в Гренобъл. На 47 години.

Дъщеря им Амели е пораснала и не се различава по нищо от връстниците си. Завършила е висше образование и работи в нотариална кантора.

Advertisement