Мъж видял странно същество в гората. Оказало се елен в беда

Мъж видял в гората нещо странно. Оказало се елен в беда

Елените са доста разпространени в Съединените американски щати. Именно поради нарастването на популацията им те все повече излизат сред хората. Така се случило с елен, който бил срещнат от жител на Ню Джърси.

Тази история е необичайна с това, че дивото животно се обърнало към човека за помощ: на главата на елена, който се появи в задния двор, имало огромна стъклена топка. Вероятно някога е било част от градски фенер. Най-лошото било, че заради топката еленът не можел нито да пие, нито да яде.

елен-упойка
Източник: https://travelask.ru/

Мъжът реши да помогне на животното каквото и да му струва. Той се обадил на спасители, които, след като приспали елена, нежно го спасили от топката. Животното било оставено да се възстанови от упойката в храстите. Почти всички жители на града се вълнували от съдбата му и, изглежда, всичко е минало добре.

елен
Източник: https://travelask.ru/

Но вечерта жителят на Ню Джърси отново се обърнал към спасителните служби. Оказало се, че  еленът отново се появил в двора. Той нямал въздух и пристигащите специалисти диагностицирали дехидратация.

Ветеринарни лекари му вляли течности и помогнали на животното да дойде на себе си. То отново било в състояние да застане здраво на крака и дори започнало да се интересува от храна. Щом се оправил, еленът окончателно се върнал в гората.

Advertisement