Мъж спасява 100-килограмово слонче, като го носи на рамене (видео)

Мъж спасява 100-килограмово слонче, като го носи на рамене (видео)
Стоп кадър: YouTube

Горски пазач, който качил малко слонче на гърба си, защото било твърде слабо да ходи, се превърна в истински герой. Въпреки сладкия външен вид на създанието, то било по-тежко от пазача Паланичами Сараткумар. Слончето тежало над 100 кг, докато мъжът бил 80.

Можете да видите видеоклипа с носенето в края на тази статия.

Паланичами Сараткумар работи като горски пазач и е разположен близо до Метупалаям, Индия. Метупалаям е малък горист град на 32 мили (50 км) от красивата планинска станция Ути.

Преди няколко години, на 12 декември, Паланичами се връщал у дома след нощна смяна в щаба си, когато получил обаждане за малък инцидент близо до храма Ванабхадра Калиаман.

Обаждащият се го информирал, че женски слон е блокирал пътя близо до храма. Паланичами се притекъл веднага на помощ с колегите си.

Те пуснали няколко фойерверки, за да насочат слоницата обратно в гората. След като женската се оттеглила, мъжете видели малко слонче, заседнало в малък ров. То очевидно било отделено от майка си и уплашено.

Малкият слон бил объркан и уморен. Паланичами и колегите му извадили камък от рова, който блокирал излизането на слончето.

Паланичами  разбрал, че женският слон близо до пътя е неговата майка. Мъжът с тъга разбрал, че слоницата обаче не се вижда наоколо. Слончето било твърде слабо, за да ходи, така че задачата станала двойно по-трудна за горската стража. След като извадили големия камъм, Паланичами и неговите 3 приятели изнесли бебето.

Искали да го пренесат от другата страна, за да може майката да намери детето си. Трябвало добре да обмислят нещата, защото майката слоница има защитни инстинкти и може да атакува, ако бъде заплашена.

Тогава Паланичами решил да пренесе слончето на гърба си. Той избрал да рискува собствения си живот, вместо да рискува живота на четиримата. Въпреки сладкия външен вид на създанието, то било по-тежко от пазача.

Той оставил бебето близо до водоем и се надявал майката да се върне и да намери детето си. Чакали с часове, но майката не идвала.

На следващата сутрин се върнали и открили, че бебето липсва. До неговите стъпки се виждали отпечатъци от стъпките на по-голям слон. Паланичами вярва, че са си тръгнали преди зазоряване, след като са се събрали отново.

Вижте видеото:

Advertisement