Мъж се оплакал колко тежко му е да ходи на работа, докато жена му „само“ седи с децата

семейство-с-три-деца
Facebook

Възпитанието и грижата за децата могат да се представят по различен начин. Някои знаят колко тежък труд е това, други незнайно защо са уверени, че грижата за бебетата е отдих и веселие.

Преди няколко месеца Брад Кърнс от Австралия публикувал във фейсбук пост, който предизвикал огромен резонанс в социалната мрежа. В него мъжът отбелязал разликата между своите работни дни и дните на съпругата му Сара, която „само“ седи вкъщи с трите им деца.

„Днес е тежък работен ден. Имаме ежемесечна среща на старшите ръководители. Пътят до работа и обратно с колата и влака ми отнемат 5 часа. <…> А какво прави жена ми? Не толкова много, всъщност…“
— написал Кърнс.

Но, започвайки да пресмята „простите“ неща, които трябва да направи съпругата му през деня, той сам започнал да разбира колко уморително е нейното „седене вкъщи“.

Всичко, което трябва да направи, е да събуди двете момчета, да ги облече и нахрани, докато кърми третото. После, без съмнение, трябва да ги изведе на улицата или на разходка в парка. Колко лесно е това. Всичко, което трябва да направи, е да приготви чантите им, да им сложи шапки, да опакова закуските и дрехите за смяна и да ги сложи в колата. <…>  Вечер им приготвя вечеря, наблюдава ги как се хранят, изкъпва ги в банята и ги облича, слага ги в леглата, с една ръка все още държейки Теди…

Текстът за обикновения, с нищо незабележим ден на Сара, още веднъж напомня на всички ни колко тежък труд е гледането и възпитаването на малки деца.

И макар началото на поста на Брад да се получил много провокативен, накрая мъжът благодарил на жена си за всичко, което тя прави за тях, наричайки я „лепилото на цялото семейство“.

Навярно, след прочитане на този текст на мнозина ще им се прииска да звъннат и да благодарят за труда на своите майки.

Advertisement
Фейсбук коментари