Мъж решил да посегне на живота си. Но тогава видял какво държи кучето му в устата си

Мъж решил да посегне на живота си. Но тогава видял какво държи кучето му в устата си
Източник: Daly Mail

Трудно можем да опишем с думи любовта и лоялността на кучетата. Убеден съм, че тези създания са ни изпратени от Бог, за да ни пазят и да правят дните ни малко по-светли.

Тези, които никога не са имали куче, никога няма да научат какво означава да имаш най-добър приятел за цял живот.

Байрън Тейлър е човек, който има интересна история за споделяне и тя включва кучето му Гео – 6-годишен рядък уелски булмастиф.

Всичко започнало, когато Байрън се разделил с приятелката си. Чувствал се съсипан и депресиран и намерил спасение в алкохола. Загубил спестяванията си и не успял да намери причина да продължи живота си, затова решил да сложи край.

Той обаче не знаел, че Гео няма да позволи планът му да проработи.

25-годишният Байрън Тейлър се чувствал сякаш е стигнал дъното и не виждал изход. Един ден той, напълно пиян, направил примка. След това слязъл долу, за да напише прощално писмо до семейството си.

Но когато се върнал горе, Байрън видял, че кучето му има нещо в устата си. Булмастифът  бил хванал примката, докато Байрън бил долу. И когато мъжът се опитал да си върне въжето, Гео отказал да го даде.

Отначало Байрън си помислил, че Гео просто иска да играе. Но скоро разбрал, че кучето е сериозно. Гео някак бе усетил какво ще направи Байрън и стиснал зъби, сякаш дори би ухапал Байрън, ако се опита да измъкне въжето от устата му.

А когато Гео най-накрая пуснал въжето, то било на парчета.

„В известен смисъл мисля, че Гео знаеше какво щях да направя. Те имат шесто чувство за подобни неща. Той знаеше, че нещо става“, казва Байрън.

Кучето накарало Байрън да преосмисли решението си да се самоубие. Той дошъл на себе си и прегърнал кучето си толкова силно, че всичко отново започнало да има смисъл.

За съжаление, малко след това Гео е диагностициран с нелечим мозъчен тумор.

Това означавало, че не му оставало много време, така че баща му решил да направи последните му дни на Земята най-добрите, които някога е имал.

Само два месеца след опустошителната диагноза, Гео починал в комфорта на ръцете на стопанина си.

Гео вече не е наоколо, но мъжът му се грижи споменът за него да остане жив, като разказва на всички как любящото куче е спасило живота му. Тази история е специална почит към едно невероятно куче, което спасило човешки живот.

Сега, когато най-добрият му приятел почина, Байрън му е вечно благодарен, че му е дал най-великия възможен подарък… подаръка на живота!

Почивай в мир мили Гео, никога няма да бъдеш забравен.

Advertisement