Мъж продал жена си за айфон, но тя все пак извадила късмет след това

индийка
Източник: Unsplash/ Dipesh Gurav

В Индия млад жених продал жената, за която наскоро се оженил, на друг само месец след сватбата. За всичко за всичко той получил около 3800 лева (в рупии, разбира се!), които похарчил за нов айфон.

Това се казва финансово планиране! Близките обаче разказват, че момичето все пак е имало късмет в по-нататъшното развитие на историята.

Договореният брак

В Индия уредените бракове не са рядкост, дори са преобладаваща част. Браковете по любов са толкова редки, че дори има отделна дума за тях. Ето как 17-годишен младеж се оженил за 26-годишно момиче по договорка на семействата.

И двете семейства били бедни, така че след сватбата двойката отишла в друг град, за да работят заедно в тухлена фабрика.

Там 55-годишен местен мъж харесал момичето и предложил сделка на младоженеца. Без да се колебае, той се съгласил. И всичко това, защото сватбата била по споразумение, той не познавал булката преди и не изпитвал никаква привързаност към нея. Просто семейна афера.

И когато дошло време да се върне в родното си село, съпругът взел парите и изоставил жена си. Местните я заключили и не я пуснали да си тръгне.

А младият жених казал у дома на семейството на жена си, че не го обичала и просто избягала при първата възможност. Но все пак си купил нов айфон, което предизвикал подозрение. Откъде бедното момче има толкова пари?

Какво се случило с момичето

55-годишният мъж, който я купил, не се оженил за нея, което била основната причина за негодуванието на момичето. Защото статусът на една жена в Индия е изключително важен. Животът й обаче не се променил, тя започнала да работи малко по-малко и да живее при мъжа. .

Трябва да се отбележи, че в Индия семейството на съпругата плаща зестра на мъжа. Но този път този, който купил девойката, платил голяма сума за нея, каквато тя никога не е очаквала през живота си. Така че, въпреки че била унизена, тя била малко поласкана.

Без красив край

Семейството на момичето подало жалба в полицията. Полицията отишла в града при тухларната фабрика и бързо разплела случая.

Когато се опитали да приберат момичето, местните започнали да не ги пускат и отвърнали на удара. В крайна сметка те били платили толкова голяма сума за нея.

Полицията обаче разполагала с оръжие, така че продадената булка била извлечена и изпратена у дома. Където младият й съпруг вече не я чакал.

Женихът бил изпратен в затвора за малолетни, защото бил само на 17! Така е в Индия – на 17 може се ожените, но не и да попаднете в затвор за възрастни. Телефонът му бил отнет, той го притежавал по-малко от няколко месеца.

Но момичето се смята за късметлийка. Защото в други щати, , за да се прикрие престъплението, отвлечените и изнасилени жени се убиват. Или се продават в бордеи.

Момичето се върнало живо и здраво. Явно мъжът, който я е купил, много я е харесал, тъй като се е нагърбил с проблеми с полицията, вместо бързо да се отърве от свидетелката.

Как можело да свърши всичко

Но повече новини, какво наказание е претърпял самият човек, не били отпечатани от индийската преса. Надявамв се, че всичко ще продължи в боливудски стил.

Историята може да изглежда ужасяваща, но в Индия историите за отвличания, в които жертвата оцелява, са добри истории.

Advertisement