Мъж прави сърдечен масаж на давещо се кученце с бутилка, за да го спаси (видео)

Мъж прави сърдечен масаж на давещо се кученце с бутилка, за да го спаси (видео)
Скрийншот:YouTube/The Dodo

Моторист показа нетрадиционни умения в опит да спаси живота на кученце, което почти се било удавило.

21-годишният Хоанг Мин карал мотоциклета си по път в Южен Виетнам, когато забелязал кученцето в безсъзнание да се носи по реката. Той веднага спрял и извадил кученцето, чието тяло все още било топло, от водата.

С включена камера на каската си Мин енергично разтъркал корема на кученцето в опит да го съживи. Той избърсал муцунката на кученцето с кърпичка и проверил вътрешността на устата му, за да се увери, че не е глътнало езика си. Дотук добре.

След това Мин отрязал дъното на пластмасова бутилка с вода и я подплатил с кърпичка. После, използвайки го като импровизиран вентилатор, Мин вдишал в горния отвор на бутилката. Използвайки бутилката, той успял да вкара повече въздух в белите дробове на малкото куче.

Неговото гениално импровизирано устройство проработило. Само след няколко вдишвания кученцето се размърдало и отворило очи. То започнало да кашля водата, която било погълнало. Скоро се изправило на колебливите си крака.

„След като извадих кученцето от водата, бях много объркан и просто направих това, което направих, без да мисля“, каза Мин пред виетнамските медии, според The Mirror. „Всъщност не знаех правилната парамедична процедура.“

Ако някога се наложи да съживите куче в безсъзнание и наблизо няма бутилка за вода, можете да направите изкуствено дишане, като държите челюстта на кучето плътно затворена и дишате в носа му. За по-малките кучета може да  покриете носа и муцунката им с устата си и да дишате в тях. 

Местонахождението на кученцето е неизвестно, съобщава The Mirror. Надяваме се, че Мин, героят, който спаси живота му, сега е неговият официален татко.

Advertisement