Мъж отказал да седи до дете със синдром на Даун. Тогава сервитьорът постъпил много смело

Източник: Facebook

Малко са нещата, които ме разстройват толкова много, колкото предразсъдъците, които замърсяват нашето общество – и това важи особено, когато става въпрос за преценка на хората със специални нужди. 

Тя се казва Ким. Нейният син й не е като всички останали. Има синдром на Даун. Малкото момче на име Майлоу не е виновно, че му се е случило това. Синдромът на Даун е генетично заболяване. Все още малко се знае защо възниква тази мутация. Но генетичното заболяване е нелечимо.

5-годишният Майлоу заедно със семейството си посещава ресторант в Хюстън, Тексас. Персоналът искал те да се чувстват комфортно и добре в ресторанта, обграждали семейството с грижа. Но изведнъж нещата се променили.

В сепарето до тяхното седяло друго семейство. Но те веднага станали и сменили масите, когато Майлоу и семейството му седнали до тях.

„Тъкмо обядвахме… Това семейство на съседната маса се изправи и поиска да им дадат друга маса“, казва майката Ким. „Проблесна ни мисълта, че правят това заради нас.“

Миг по-късно сервитьорът Майкъл Гарсия чул шокиращото оплакване на другото семейство: били се раздразнили от Майлоу. Явно бил твърде шумен и издавал странни звуци.

Сервитьорът чул как мъжът казва:  „Такива деца трябва да седят отделно и да не развалят апетита на другите гости.“

„Децата със специални нужди трябва да бъдат специални някъде другаде“, заявил високо мъжът на масата, направо пред собствените си деца.

Сервиторът бил изненадан и разстроен. Рискувайки работата си, той казал на клиента: „Как можахте да кажете това? Какво ви е напраивло малкото петгодишно момче? Отказвам да ви облужвам.“

„Наистина бях впечатлена, че Майкъл ще се застъпи за Майлоу“, казва майката. „Той наистина не ни познава… той се застъпи за Майлоу, само защото това беше правилното нещо“, добавя тя.

Advertisement