Мъж отива всеки ден до езерото, за да не подведе приятеля си… видра (видео)

Мъж отива всеки ден до езерото, за да не подведе приятеля си... видра
Източник: YouTube Screenshot

Сутрин. Навън е мразовито. Белият сняг искри от лъчите на слънцето. Сред живописна гора се издига хубава къща. Човекът, който живее там, всяка сутрин отива до езерото. За какво? Защото там вече го чака едно малко приятелче. Кой е той?

Мъжът се приближава до брега и от водата излиза видра, която се запътва към него.

Възрастният мъж завързал очарователно приятелство с дива видра, след като малкото животно се появило на прага му гладуващо. 65-годишният Сепо Лааманен се сприятели с видрата, която е нарекъл Ивари, след като животното се появи недохранено в дома му.

Сепо нахранил видрата с червеи и риба и малкото животно се възстановило. Оттогава видрата винаги посещава Сепо в дома му в Пункахарю в източна Финландия.

видра
Източник Youtube/Screenshot

Всеки ден Сепо чака на верандата си, в случай че видрата дойде да перкара малко време с него. В дома му е по-малко самотно, откакто видрата се появила на вратата му.

Понякога видрата остава да хапне храната си в къщата, а в други дни дни бяга обратно към водата, след като получи храната си. Може би видрата иска да сподели благословията с другите си приятели видри.

Това е зверче, което води полуподводен начин на живот. Живее предимно там, където има много риба. Видрата обича най-вече шаран, щука,  пъстърва, но няма да откаже и други лакомства. Видрата има гъвкаво тяло, което й позволява да бъде пъргава и бърза.

Излизайки от водата, тя внимателно подушва обувките на мъжа, който се приближава към нея, за да се увери, че това е нейният приятел. Човекът се обръща и тръгва към къщата, а видрата го следва.

Там вече й е приготвена купа с риба. Животното изяжда част от лакомството у дома, а едно парче взема със себе си и го скрива в убежището си.

Когато мъж я повика, видрата следва приятеля си навсякъде, защото знае, че той е подготвил вкусна риба за нея.

Това е толкова трогателно приятелство.

Advertisement