Мъж благодарил на жена си и признал, че да бъдеш майка е по-трудно, отколкото да си на работа

Мъж-благодарил-на-жена-си-и-признал,-че-да-бъдеш-майка-е-по-трудно,-отколкото-да-си-на-работа

Повечето хора приемат работата като компромис – аз им отдавам силите и времето си, а в замяна получавам заплата, затова всичко е честно. А тези, които по цял ден са си вкъщи, като майките по майчинство примено, всъщност не правят нищо. Не е честно така.

Точно така си мислел и млад тайландски мъж, новоизлюпен баща. Докато веднъж обаче не видял записите от камерата за видео наблюдение. Той бил толкова впечатлен от видяното, че написал публично писмо на благодарност.

Мъжът се оплаквал, че трябва да ходи много на работа, да храни семейството, защото с появата на бебето разходите нараснали много. Съпругата никога не го упрекнала и това само разпалило огъня на недоволството.

Цял ден се трепя на работа, а те вкъщи само си играят и спят. Къде е справедливостта? Но после, по съветите на по-опитни колеги, той поставил вкъщи система за видеонаблюдение и започнал да разглежда кадрите от нея.

И с удивление разбрал, че жена му не седи и 20 минути без работа, през цялото време се занимава с детето и върши най-различни неща. Мъжът бил толкова впечатлен, че направил колажи от скрийншотове и ги публикувал в социалните мрежи.

тайландско-семейство

Към снимките мъжът добавил следния текст:

„Хората, които ходят на работа, се оплакват, че се чувстват изморени, когато се връщат вкъщи. те си мислят, че на жените им е по-лесно и не правят нищо вкъщи. Променете мисленето си, защото да се грижиш за дете вкъщи не е лесно. Смятам, че дори нашата работа на улицата не е толкова уморителна, колкото на жените ни“.

Публикацията му мигновено станала популярна. Мнозина признали , че също се чувствали „обидени“ без да си дават сметка колко много се трудят близките им.

Мъжът тържествно обещал следващия месец да работи още повече и да спечели пари за услугите на детегледачка, за да подари на жена си няколко свободни уикенда. Все пак тя си ги е заслужила!

Advertisement