Мама ураган! 10 любопитни факта за Галена

Галена
Източник: фейсбук

1. В самото начало на своята музикална кариера тя използва името Галя. Малко по-късно обаче го променя на Галена, с което остава популярна и до днес. цялото име на певицата е Галина Ганчева. Тя е родена през 1985 година в Смядово.

2. Именно Галена е избрала жената на Фики. По време на едно участие в Белгия фенове ги наобградили а автографи и тогава Галена казала на Фики: „„Я виж това момиче с голото пъпче колко е симпатично”.

3. Галена наистина е орисана да бъде първа във всичко. В интервю за диджей Дамян певицата споделя, че тя е била една от първите в България, които е изкарала коронавируса. „Важно е да не драматизираме и да сме положително настроени. Както пея в една моя песен – важно е да си седнем на трите букви. Да си върнем стария живот и да го ценим“, споделя изпълнителката.

4. Първата песен на Галена се казва „Можеш ли“ и е записана през 2004 година.

5. С първия си хонорар от музиката певицата си купува обувки.

6. Певицата вярва в извънземни. „Би било наивно да си мислим, че сме единствени в необятния космос“, казва тя.

7. Песните на Галена са оценени и извън пределите на страната ни. Нейни хитове имат сръбски, руски и гръцки версии.

8. Галена е изтърсакът в семейството. Има по-големи брат и сестра.

9. Първите си песни Галена записала с касетофон и разклонител… в банята. Случайно открила, че от ехото в банята се получава много хубав звук, който приляга на народните песни, които тя записала на касетка и изпратила в „Пайнер“.

10. Артистичният й псевдоним е измислен от Митко Пайнера и идва от думата „галеница“. Защото Галена е галеница на съдбата и сбъдва всичко, което си пожалае.

Advertisement
Фейсбук коментари