Мама не хареса снахите и ергенът остана ерген. Алек заряза Надежда и Маги чрез видеообръщение

ергенът финал

Финалът на третия сезон завърши безпрецедентно – ергенът Алек реши да остане ерген и да не избере нито една измежду Маги и Надя. Той се сбогува с двете чрез видеообръщение.

За решението определено повлия неговата майка, която имаше среща с всяка от кандидатките за сърцето на сина й и не хареса нито една от двете.

Още при срещата с Магдалена майката на ергена беше много сдържана и им намекна, че в реалността отношенията им далеч няма да са толкова розови, колкото са били в имението.

Последва лична среща между Маги и свекървата, която също не протече съвсем гладко. Всеки опит на варненката да направи комплимент на майката не срещаше сърдечна отзивчивост, а жената, отгледала Алек, се държеше хладно и дистанцирано.

След това майката на Алек си призна чистосърдечно пред камерите, че възрастта на Магдалена я притеснява и че й се струва някак по-обиграна от сина й. Майката директно заяви, че Маги не й се струва искрена в чувствата си.

„Мога да кажа, че тя не търси любовта. Тя търси или известност, или нещо, което да й помогне в нейния бизнес…“

Разговорът на свекървата с Надежда Вишева промина по същия сценарий: отново мило държане от страна на ергенката, която потърси допирните точки в житейския път на двете, и хладно отношение от страна на свекървата.

„За нея имаш ли притеснения?“, попита майка си Алек. „Имам притеснения“, отвърна тя и призна, че я притеснява това, че Надя има дете от предишен брак.

Зрителите не можеха да повярват, че майката на ергена, която е била взета от баща му на 35 години и с две деца, се държи по такъв неучтив начин с Надежда и Маги.

„Отпусни си душата, сега не му е времето за крайни решения“, обърна се майката към сина си, с което директно си му каза, че не одобрява нито една от двете финалистки. 

„Не си го представям с нито една от двете, не мога да го скрия“, обобщи накрая свекървата.

„Много те моля да не бързаш. Много те моля“, каза майка му накрая. 

Това явно бе достатъчно на ергена да вземе окончателното си решение – да не подари годежен пръстен нито на Надя, нито на Маги. Но той не им го каза очи в очи, а чрез видео.

Магдалена първа се появи на арката, на която ергенът трябваше да подари годежния пръстен. Но вместо Алек на арката дойде нейната съперница Надежда. Двете се спогледаха объркано.

„Ти ли трябва да ми кажеш нещо?“ – учуди се Магдалена.

„Не. И аз чакам като теб“, отвърна не по-малко изненаданата Надежда.

В този момент се появи водещият Наум Шопов, който им заяви: „Давам си сметка, че ситуацията, в която се намирате, е неочаквана за вас. Тя е толкова неочаквана за вас, колкото и за самите нас. Дали сте очаквали да се стигне дотук в края на всичко преживяно, изказано и почувствано, отговорът е категорично не. Бих опитал да ви обясня ситуацията, но вярвам, че това най-добре може да стори човекът, който реши да е такава развръзката“.

Тогава Наум ги поведе извън имението, където ги очакваше видеостена.

„Може ли да припадна?“, промълви изумената Надежда, която вече усещаше какво ще последва.

А последва дълго видеобръщение на Алек, в което той заяви, че в момента е объркан и че не може да вземе решение коя от двете да избере. 

„Не очаквам разбиране от вас, защото аз самият не се разбирам“, обясни той.

„Ето как стоят нещата.“ – продължи ергенът: „Вярвам, не, убеден съм, че в този момент мога да взема категорично решение. Убеден съм, че каквото и да реша, ще бъде едновременно и правилно, и грешно. Защото големият въпрос е дали един мъж наистина може да бъде влюбен в две жени едновременно. И отговорът според мене е не. Любовта не мисля, че работи така“. 

„Трябваше вероятно да се разделя с една от вас, за да ми е по-лесно да се отдам на другата“, продължи с обясненията ергенът. „Но не събрах куража. Вероятно защото съм слаб и си давам сметка за това твърде късно. Моля ви да ми простите. Каквото е писано, ще стане“.

Дълго след виодеобръщението Маги и Надежда не можеха да повярват на видяното.

„Аз не мога да повярвам“, беше смаяна Маги. „Човекът, когото аз познавам, ще се изправи пред мен. Аз съм сигурна, аз го познавам“, редеше тя.

„Той не дойде, той не дойде“, не можеше да повярва варненката и заяви, че не приема начина по който е решил да им го съобщи.

Наложи се да влиза човек от екипа да казва на шашнатите финалистки, че това не е номер, а реалното решение на Алек: „Знам, че изглежда безумно, то е безумно. Но е това“.

Надежда Вишева
Надя даде воля на сълзите си и заяви, че се надява синът й да не става такъв мъж. Скрийншот: BTV, „Ергенът“.

Надежда пък оцени като страхливо решението на Алек да се раздели с тях чрез съобщение.

„Със сигурност е по-добре, че сега ме разочарова, а не след няколко години. Не искам мъж страхливец. По-добре да съм сама“, заяви Надя.

Advertisement