Малко момиче нахранило гарваните, а те й се отплатили по невероятен начин (видео)

Малко момиче нахранило гарваните, а те й се отплатили по невероятен начин
Изображение отRalph from Pixabay

Птиците винаги са предпазливи към животните и хората. Но понякога те не само разпознават приятел в човека, но и му благодарят по специален „птичи“ начин.

Ярък пример е историята на 8-годишно момиче от Сиатъл на име Габи и гарваните, които живеели в квартала й.

Запознанството на детето с птиците започнало с един любопитен момент. Габи се прибирала към вкъщи с торба храна и случайно я изпуснала от ръцете си.

Вкусни пилешки хапки се затъркаляли по пътя, а гарваните се нахвърлили върху деликатеса. Момичето забелязало, че на птиците им допаднало случайното лакомство и нямат против да пробват нещо ново.

За да зарадва новите си познати, Габи започнала да дели училищния си обяд с гарваните напът за автобусната спирка. Тя просто им донасяла малко парче от някоя вкусотия. Това било достатъчно за малките птици и новата храна определено ги радвала.

Майката на момичето, Лиза Лин, решила да не забранява на дъщеря си да храни гарваните, а напротив, организира нещо като „трапезария“ за птиците в задния двор на къщата си.

Габи Ман
Малката Габи се сприятелила с необичайните птици. Източник: Lisa Mann

Гарваните оценили гостоприемството и започнали да благодарят на своите гледачи. След известно време Габи започнала да намира „съкровища“ в хранилката, които птиците донасяли в човките си.

За гарваните това били най-скъпите неща на света: обеци, копчета, стъкло, мъниста.

Габи и майка й са опаковали и категоризирали всеки един артикул. Има миниатюрна сребърна топка, черен бутон, син кламер, жълто мънисто, избеляло черно парче пяна, синьо парче Лего и списъкът продължава доста.

Наглед странни предмети, които едно малко момиченце да цени, но за Габи тези неща са по-ценни от златото.

В това кратко видео можете да видите как малката Габи храни своите пернати приятели и какво са й подарили те през годините.


Има дори медальон с надпис „Ти си най-добрата“. Най-вероятно гарваните не могат да четат и случайно са донесли този подарък, но все пак е доста мило, не мислите ли?

Гарваните са много интелигентни и често събират различни предмети не само като полезни инструменти, но и просто заради красотата им. Те дори могат да използват вещи в качеството на валут, „купувайки“ нещо с тях.

Очевидно тези бляскави предмети стрували много за гарваните, но те все пак ги носели на момичето, за да й се отплатят за лакомствата. Много мил жест. Този факт докоснал момичето до дълбините на душата й.

Колекцията на Габи непрекъснато се обновява с нови артикули. Сред „подаръците“ има и специални неща. Например перлено сърце. Момичето е сигурно, че гарваните са решили да покажат любовта си с този подарък.

Ето толкова разбиращи и благодарни са птиците. Браво на майката на момичето, която не забранила на детето да храни птиците, а възпитала у детето грижа и уважение към животните и птиците, показвайки, че в замяна човек получава също любов, емоции, преданост и … “птича валута.“

Advertisement