Малко момиче дало храната си на бездомник. Това променило живота и на двамата (видео)

Малко момиче дало храната си на бездомник. Това променило живота и на двамата (видео)
Източник: Eddie Scot

Спонтанният акт на доброта на едно малко момиченце създал верига от събития, променящи животи.

Един делничен ден Еди Скот и 8-годишната му дъщеря Ела отишли ​​на обяд в ресторант в малко кафене, където често се отбивали. Еди и Ела избрали маса до прозореца. И докато чакали поръчката си, момичето гледало с любопитство всичко, което се случвало зад прозореца.

Един човек привлякъл вниманието на Ела — бездомник. До него имало много мръсни торби и той изглеждал много мръссен. Мъжът седял на пейката абсолютно сам и момичето видяло тъга на лицето на стареца.

Тогава момичето му занесло чинията си, отрупана с пържола и картофи. Момичето се усмихнало на стареца и казало: „Моля, вземете си, картофите са още топли и са много вкусни“.

Старецът погледнал малкото чудо с изненадани очи. Дори не знаел какво да каже. Постъпката на момичето го шокирало. Бездомникът с удоволствие изял предложената храна.

Бащата на момиченцето пък решил да заснеме трогателния миг на телефона си. Еди стоял до входа на ресторанта с камера в ръце и се гордеел с детето си. Той похвалил Ела, а тя мило му се усмихнала.

Видеото на 8-годишно момиче, което дава храната си на бездомник, било гледано онлайн от почти 45 милиона души. По-късно било показано и по няколко телевизионни канала.

Бащата на Ела, Еди, по-късно каза, че дъщеря му винаги е имала голямо сърце.

„Тя винаги се тревожеше за бездомните, винаги ги съжаляваше и често, когато пътищата ни се пресичаха в града, ме молеше да им помогна и да им дам пари. Е, как да й откажеш! Моето момиче е много добро и има какво да се научи от нея. Дори от мен“, казва Еди Скот.

Както вече казахме, милиони души видели видеото на Ела. И сред тях била Розан Салковски, сестрата на бездомника. Тя разпознала в стария и мръсен мъж своя брат Дейвид Салковски.

Тя се обадила през сълзи на Еди Скот и му обяснила, че нейният 62-годишен брат е ветеран, страдащ от посттравматично стресово разстройство и няма следа от него от шест месеца, когато внезапно решава да напусне Филаделфия.

Семейството прекарало няколко месеца в търсене на Дейвид и почти било загубило надежда, но тогава видели видеото с момиченцето.

Розан попитал Еди къде са срещнали бездомника, надявайки се, че той живее някъде в този район. Еди решил да помогне на Розана и заедно посетили ресторанта и разпитвали хората в района дали са виждали Дейвид.

Първите няколко дни търсене не донесли резултат. Никой не разпознал Дейвид. Но Розана не се отказала.

И седмица по-късно, в неделя, когато Розана седяла в същия редторант, на същото място до прозореца, тя видяла бездомник, който допъл и седнал на пейката. Това бил нейният Дейвид.

Жената била невероятно щастлива, хукнала от ресторанта и се хвърлила в обятията на мъжа. Отначало той не разбрал нищо, но когато се вгледал по-отблизо, избухнал в сълзи. Мъжът разпознал сестра си и си спомнил какво му се е случило и как се е озовал на улицата.

Но това е съвсем различна история.

Когато малката Ела решила да сподели храната си с бездомника, нито тя, нито баща й знаели, че потенциално могат да променят живота на двама души завинаги – но го направили! Това е урок за всички ни.

Никога не знаеш каква верижна реакция могат да предизвикат твоите малки прояви на доброта. Само защото нещо, което правите, не става „вирусно“, не означава, че не води до действие, което променя света.

Advertisement