Майка родила деца, шансът за които е 1 към 200 милиона!

Майка-родила-деца,-шансът-за-които-е-1-към-200-милиона!

Англичанката Беки Джо вече имала една дъщеря Индиана, затова когато й прилошавало сутрин, тя вече знаела, че пак е бременна. Но не знаела каква изненада й подготвя собственото й тяло!

„Беше ми много лоша, главата ме болеше силно, затова се записах на ултразвук, където разбрах, че съм бремменна с тризнаци“ – казва Беки Джо.  „Това беше най-големият шок в живота ми! В рода ми не е имало тризнаци, така че това беше напълно неочаквано“.

На 31-та седмица от бременността Беки Джо отишла в родилното – дошло време да ражда. Но когато трите момченца – Роко, Роман и Рохан – се появили на бял свят, те бил твърде слаби.

„При раждането Роко тежеше 1,5 кг, Роман — 1,53 кг, а Рохан — 1,6 кг“ — казва майката.

тризнаци

Бебетата били изпратени незабавно в отделението за реанимация на новородени. Там те прекарали три дълги седмици, преди да ги пуснат вкъщи при мама. Когато били снети тръбичките за дишане, капкомерите и кабелите, Беки Джо най-сетне можела да види лицата на своите момчета.

Тогава тя видяла нещо необикновено: всички момчета изглеждали напълно еднакво!

еднояйчни-тризнаци
Jesus Daily

Вероятността да се родят еднакви тризнаци се оценява от 1:60 000 до 1:200 000 000. Тризнаците на Беки Джо са най-малките еднояйчни тризнаци, заченати по естествен път в Британия.

Беки Джо не можела да повярва, че е родила идентични тризнаци, затова изпратила ДНК от момчетата на лабораторен анализ. Резултатът показал истината: Беки Джо родила еднояйчни тризнаци!

„Много се учудих, защото мислех, че ще бъдат различни“ — казва майката — Но от друга страна, аз съм единствената, която ги различава, така че това обяснява много!“

майка-и-тризнаци

Въпреки пълната идентичност на бебетата, мама без проблеми ги различава едно от друго:

„Рохан е най-шумният, той вечно вика. Роко обикновено е доволно спокоен, но понякога също е буен, а Роман обикновено се оплаква, че не иска да дели. През цялото време те пълзят за една и съща играчка, опитвайки се да я грабнат преди братята си.

Индиана ги обожава и не ревнува грам – но все пак й малко я съжалявам, зашото трябва да расте с трима братя!“

Да се грижи за три деца не е лесна задача, още повече, че Беки Джо вече има дъщеря. Но пък 17-годишната й сестра Лорен идва почти всеки ден да й помага.

За седмица за тризнаците отиват около 130 памперса и четири опаковки мокри кърпички. Пералнята пък се пуска по три пъти на ден!

Advertisement
Фейсбук коментари