По време на раждането майка изпаднала в кома. Тогава медсестрата направила нещо гениално…

По време на раждането майка изпаднала в кома. Тогава медсестрата направила нещо гениално...
Скрийншот: YouTube

Тази история не може да се опише по друг начин, освен като чудо!

Шели Коули била бременна в осмия месец. Скоро тя и съпругът й Джеръми се канели да имат първото си бебе. Но денят, който двойката чакала толкова дълго, почти станал фатален за семейството им.

По време на раждането Шели загубила много кръв и изпаднала в кома. Дъщеря й Райлън е родена здрава, но майка й била в критично състояние..

„Лекарите направиха всичко възможно. Те бяха сигурни, че Шели ще умреспомня си Джеръми. – Толкова си щастлив, че виждаш дъщеря си … но в същия момент разбираш, че трябва да се сбогуваш със съпругата си завинаги … Думите не могат да го опишат“.

Лекарите започнали да губят надежда и след седмица все още не знаели какво да правят. Жената била в кома и нито един опит да я събуди не даде резултат.

Изведнъж на медицинска сестра на име Ашли Манус й хрумва блестяща идея.

„Знаем, че контактът между кожата между майката и бебето помага на бебетата. Помислих си, ами ако в този случай сработи обратното?“ – разказва Ашли, „Надявах се, че Шели все още е някъде там, че ще почувства бебето със сърцето си и че майчинските инстинкти ще я събудят.“

Джеръми поставил малката Райлън си в ръцете на жена си и бебето бързо заспало. Това обаче не било това, на което се надявала Ашли . Въпреки че бил много нежен момент, не стигал за събуждането на Шели. Медицинската сестра искала да чуе плача на момиченцето, надявайки се това да събуди майката от комата.

Джеръми не искал да кара дъщеря си да плаче, но знаел, че няма избор. Така че той я ощипал леко отстрани и малкото момиче веднага заплакало.

Веднага след това се случило нещо невероятно.

Шели започнала да се движи и скоро отворила очи. Лекарите я отвели в специално отделение, където да възстанови силите си и да се подготви за живот като майка на малкото си момиченце. Момиченцето, което спасило живота й.

„Всички видяхме как заработиха мониторите. Жена ми се върна към живота!“ — със сълзи на очи си спомня Джереми.

Състоянието на Шели постепенно се стабилизирало и след седмица тя най-сетне можела да вземе своето бебе на ръце. „Погледнах Рилън и си помислих, че тя е най-красивото дете на света“, казва Шели.

„Знам, че всички майки казват това, но сега усещам, че имаме специална връзка“, разкрива тя.

След това приключение Шели мислела, че никога повече няма да стъпи в болница, но грешала. Всъщност днес тя работи в спешното отделение на болница в Северна Каролина, където може да помага на хората точно както те помогнали на нея.

И Шели, и Райлън се справят страхотно днес. Момиченцето е весело и любопитно момиченце, което обича да танцува и пее. Ще дойде ден и малката Рилън ще разбере, че е извършила истинско чудо.

Един щастлив край. Невероятно е как любовта между майката и дъщерята е победила смъртта.

Advertisement