Майка на момиченце с родилен белег показа каква красавица е дъщеря й след операцията:

Майка на момиченце с родилен белег показа каква красавица е след операцията:
Източник: Instagram.com/viennarosebrookshaw

Виена Роуз Брукшоу е родена с необичаен родилен белег на лицето си. Родителите й положили всички усилия другите деца й да не я дразнят заради външния й вид.

„Въпреки че е красива такава, каквато е, хората може да се отнасят зле с нея“, пишат интернет потребители.

Виена Роуз Брукшоу е родена на 6 април 2021 г във Великобритания. Тя се отличавала от другите новородени по голямото тъмно петно ​​на челото. Оказало се меланоцитна бенка, рядък вид бенка, в която има натрупани доброкачествени пигментни клетки.

Родителите на момичето – Даниел Брукшоу и Селин Кейси – били насочени към университетската болница „Сейнт Джеймс“ в Лийдс, Западен Йоркшир.

Те се надявали, че хирурзите ще премахнат родилния белег на Виена, но лекарите заявили, че няма да го направят, докато момичето не порасне достатъчно, за да вземе самостоятелно решение.

Въпреки че родилният белег не е злокачествен, майката Селин се страхувала, че психическото здраве на дъщеря й ще се влоши с годините, защото децата „нямат филтър в очите си“.

Тя не иска един ден Виена да попита защо родителите й не са й помогнали да го премахне, оставяйки я да трябва да отнася жестоки шеги всеки ден.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Changing Faces (@changingfacesuk)

„Разбрах, че това петно може да донесе на дъщеря ми много неприятности и дори провал в живота й на като възрастен. Съпругът ми и аз решихме, че ще направим всичко възможно Виена да израсне като обикновено момиче и детството й да не бъде помрачено“, споделя майката на момичето.

Вторият проблем е, че поради натрупването на пигментни клетки на челото било по-вероятно да развие рак на кожата.

Семейството решило да започне набиране на средства в GoFundMe за операцията на дъщеря им в частната болница Портланд в Лондон. Те се страхували, че белегът ще расте с момичето, така че искали да организират лечението възможно най-скоро.

Родителите създали и профил в Инстаграм, където публикуват снимки на Виена. Момичето бързо привлякло вниманието на интернет потребителите и профилът бил последван от близо 50 хиляди души.

В крайна сметка Виена трябвало да се подложи на операция, за да се отърве от родилното петно. Днес единствено малък белег на челото й свидетелства за изпитанието на момичето.

Майката на Виена уверява, че скоро няма да има следа от белега, защото родителите на момичето ще довършат започнатата работа.

„Не момиче, а ангел“, „Жива кукла“, „Родителите взеха правилното решение“, пишат интернет потребители под снимки на порасналата Виена.

Advertisement