Майка на 2 деца сложила записващо устройство в дома си. След прегледа му изгонила свекървата

Майка на 2 деца сложила записващи устройства в дома си. След прегледа им изгонила свекървата
Изображение от Drazen Zigic on Freepik

Семейните проблеми могат лесно да ескалират, когато някои от членовете не се разбират. За съжаление, това важи особено за свекървите и снахите. Възможно е на свекървата да й е трудно да приеме, че синът й има собствено семейство и тя вече не е най-важната жена в живота му.

Една жена споделила своята история в интернет.

Според нея всичко започнала, когато се омъжи и нейната свекърва обявила, че ще живее с нея и съпруга си. Въпреки че жената не харесала идеята, съпругът й бил решен да отвори вратите на дома им за майка си.

Свекървата негодувала срещу жената, защото вярвала, че е откраднала сина й от нея. Освен това тя изкусно манипулирала сина си. 

По това време двойката имала две деца – двегодишен син и шестмесечна дъщеря. Момичето било весело хлапе и рядко плачело. Тя често се усмихвала на баба си, но жената забелязала, че свекърва й никога не се усмихвала в отговор. Сякаш и тя не харесвала децата.

Съпругът на жената работел от вкъщи, но бил на компютъра си през цялото време, така че когато жената започнаа работа, свекървата била тази, която се грижела за децата.

Промяната

По-късно обаче жената забелявза драстична промяна в поведението на децата си, но била наясно, че разговорът със съпруга й няма да промени нищо, защото той просто щял да отхвърли нейните наблюдения. И така, тя решила да инсталира камера в къщата и да бъде сигурна, че свекърва й се отнася с малките както трябва.

Един ден, докато проверявала камерата, която тайно инсталирала, жената била шокирана да чуе как свекървата не спирала да я ругае в разговор със сина й.

Но още по-шокиращо било как свекървата малтретирала вербално децата й. Тя ги наричала прасета и маймуни, като многократно казала на момичето, че е мразена и не е обичана от никого.

„Тя [прекара] около 6 часа в разговор с моите деца по този начин и вербално ги малтретираше“, разкрива жената.

Когато се изправила срещу съпруга си за това, той я упрекна;, че записва личните им разговори.

„Когато разговарях със съпруга си за случилото се и го накарах да изслуша аудиото, първо той ми каза, че съм минала границите и че нямам право да поставя зашисващо устройство в къщата“, отбелязва съпругата.

Освен това съпругът казал, че майка му има проблем с нея, а не с децата. Той я защитил и се опитал да оправдае поведението й към децата.

Жената взела твърдо решение да не допуска свекървата  около децата си, ако няма друг възрастен с тях.

„[Съпругът ми] ми каза, че мога да се сърдя на майка му, но децата не й се сърдят, аз съм тази, който има проблем с майка му, но децата нямат никакъв проблем с нея и [това е ] дребнаво от моя страна, че не й позволявам да вижда отново децата”, споделя жената.

„Той също каза, че трябва да постъпя правилно, майка й все още е баба [на децата], децата трябва да имат връзка с нея и аз трябва да се откажа.“

Две седмици след инцидента свекървата се върнала в своя дом, но шест месеца по-късно се появила отново. Съпругът се опитал да убеди жена си да й позволи отново да живее при тях, но тя казала „Не“.

Тогава съпругът решил да намери отделен апартамент за майка си. Жената все още не позволява на своята свекърва да бъде сама около децата си, но се чуди дали е твърде сурова и дали трябва да преразгледа решението си или не.

Много от интернет потребителите, прочели историята на жената, смятат, че тя е постъпила правилно. 

В актуализирана публикация жената благодари на всички за отделеното време да прочетат историята й и да споделят мнението си по въпроса, добавяйки, че не е променила решението си, като се застъпва за децата си, независимо от последствията.

А вие какво мислите за тази история?

Advertisement