Майка ми винаги се грижеше за сестра ми, а когато й потрябва помощ, потърси мен

Майка ми винаги се грижеше за сестра ми, а когато й потрябва помощ, потърси мен

Не знаех, че майките могат да обичат децата си по напълно различни начини. Бях сигурна, че всички деца са еднакво скъпи и обичани за майка си. Оказа се, че това не е така.

Майка ни има две деца, сестра ми и аз. Тя винаги е обичала по-голямата ми сестра повече.

Те живеят на село, а аз се преместих в града. Мога да изброя на пръсти подаръците, които майка ми ми е правила. Винаги й се струваше, че сестра ми се нуждае повече от нейната помощ.

Майка ми помогна на сестра ми да изплати заема и след това плати образованието на племенниците ми. Но на мен и съпругът ми беше много трудно да правим всичко без чужда помощ.

Мама нито веднъж не се поинтересува как да ни помогне или дали всичко е наред с внуците й. За сметка на това аз винаги отивах да помагам на майка ми с домакинската работа. Залавях се с най-мръсната и тежка работа, която сестра ми не искаше да поеме.

Мама наскоро навърши 86 години. Аз вече съм на 55. Майка ми дава цялата си пенсия на сестра ми, за да им помага, както винаги.

А наскоро майка ми започна да се оплаква, че няма дърва за зимата. Въпреки факта, че през лятото й напомнях да отдели част от пенсията си и да се подготви за зимата. Но тя продължи да дава всичките си пари. Казах на сестра ми за дървата.

Майка ми обаче започна да ме моли мен да помогна да й купя дърва за огрев, а през зимата да я взема при мен в града. Съпругът ми дори не иска да обсъжда това. Той смята, че след като майка ми цял живот е помагала на сестра си, трябва да живее при нея.

Мъжът ми се изказа рязко и недвусмислено: „Кои сме ние за нея? Тя не се сети за нас, нито веднъж не се поинтересува от от децата ни, не ну помагаше, а сега ще живее с нас? Да си отива при сестра ти, за която винаги се грижеше“.

От една страна съм съгласна със съпруга ми, той е прав. Но това е собствената ми майка, жалко ми е да я изоставя, въпреки че цял живот съм усещала несправедливото й отношение.

Майка ми постоянно ме пренебрегваше и ме изтласкваше на заден план. И не става въпрос само за материални неща! Просто ми липсваше добра дума и майчинско рамо.

Беше ми трудно да израсна като необичана дъщеря. Ясно е, че децата трябва да помагат на възрастните си родители. Но какво да правят, ако никога не са получили любов и топлина от тях?

Advertisement