Лицето на това момиче е напомпано с импланти, за да може да оцелее

Лицето на това момиче е напомпано с импланти, за да може да оцелее

На тази жена били имплантирани четири топки под кожата, за да спасят живота й, тъй като лекарите се опасяват, че бенката, покриваща половината от лицето й, може да се развие в рак.

Сяо Ян се нуждае от странно лечение, което да й позволи да отгледа нова тъкан, която лекарите могат по-късно да използват, за да присадят върху лицето й, след като бенката бъде премахната.

жена-с-импланти-на-лицето

23-годишното момиче от село Лундзин в югозападната китайска провинция Гуейджоу страда от вроден меланоцитен невус, който засяга само един на 500 000 души.

Сега тя трябва да прекара няколко месеца със специални топки, които опъват кожата й в четири зони, преди да получи своето „ново лице“.

 

Лекарите в болница в Шанхай в Източен Китай предприели действия, след като родилният белег на момиче започнал да причинява постоянна болка през март миналата година, което накарало лекарите да се чудят за вероятен риск от растеж на ракови клетки.

жена-с-родилно-петно

Статистическите данни за това колко често вродените меланоцитни невуси стават злокачествени варират, като по-високите нива показват 5-10% от случаите, а по-оптимистичните нива от 1-2%.

В същото време Ян казва, че е била подготвена да живее с огромния родилен белег на лицето си през целия си живот.

„Въпреки голямата черна бенка на лицето ми, се наслаждавах на детството си, играейки с приятелите си“, казва тя. „Нямах никакви притеснения.“

„Но с напредването на възрастта фактът, че съм „различна“, се увеличаваше все повече и повече“, добавя тя.

Майка й Ян Сю’е казва, че буквално е трябвало да „моли“ селяните да спрат да се подиграват на дъщеря й, която впоследствие се преместила в града.

китайка-импланти

Миналата година, следвайки съветите на лекарите, бедното семейство Ян се справило с трудна задача: успели да съберат 100 000 юана (около 15 600 долара) за първия етап от лечението.

„Съжалявах се“, признава момичето. „Но израснах под постоянния надзор на семейството си и сега съм много по-позитивна.“

Братът близнак на Ян и други членове на семейството продължават да набират средства за нейните последващи операции и досега са успели да спестят около 50 000 юана (приблизително 7800 долара).

Според дерматолога д-р Аманда Оукли, вроденият пигментен невус се счита за голям, ако е по-голям от 20 см в диаметър в зряла възраст. Хората с този проблем може да нямат никакви симптоми или, напротив, да изпитат няколко симптома, един от които е крехка, суха или сърбяща кожа.

Advertisement