Куче препречило пътя на линейка, опитали да го прогонят, но то не помръднало

линейка
Източник: Pixabay

Кучето е истински приятел. То няма да ви остави в беда, в бедност и болест, няма да ви предаде и няма да ви замени за по-успешен човек. В името на стопанинакучето е готово да даде живота си.

Тази история ми беше разказана от медицинска сестра, която работи в „Бърза помощ“.

Линейката отивала на повикване, времето този ден не било много хубаво, имало много обаждания. Изведнъж шофьорът намалил. На пътя седяло красиво куче. Не се страхувало от колата, сякаш я чакало. Шофьорът натиснал клаксона, но кучето не помръднало.

През годините работа в линейката лекарите са видели много, но това все още не се било случвало. Една медицинска сестра излязла и се опитала да изгони кучето от пътя.

куче герой

Кучето се отместило и отишло встрани от пътя, но не избягало. Сестрата се върнала и веднага щом влязла в линейката, кучето се върнало на мястото си.

Хората били изненадани, след което същата медицинска сестра решила да излезе и да се приближи до кучето. То не избягало. Просто станало и тръгнало към храстите, като се оглеждало, сякаш проверявало дали някой я следва. Сестрата изведнъж се спряла и започна да вика колегите си.

Когато екипът дотичал, видели, че близо до храстите лежи възрастен мъж в безсъзнание. Личеше, че е загубил съзнание и се е почувствал зле.

Мъжът бил качен в линейката и откаран в болница. Кучето хукнало след него.Медицинският персонал бил възхитен от лоялността на кучето. Бил нахранен, гален и утешен.

Когато мъжът бил преместен от реанимация в обикновено отделение, лекарите му позволили да посети мъжа. Всички убедили главния лекар и той се смилил, така кучето било допуснато в отделението.

куче в болница

Всички били щастливи. Кучето скимтяло и се ласкаело, стопанинът плачел и галел верния си приятел, дори медицинският персонал проронил сълза.

Оттогава мъжът започнал да се възстановява по-бързо. Той често отивал до прозореца и гледал навън, говорел с кучето, опитвал се да излезе възможно най-скоро, за да види другаря си.

Такава лоялност и любов възхитили всички!

В болницата му поставили диагноза инсулт. По-късно се оказало, че мъжът излязъл на разходка с кучето, прилошало му и паднал. Ако не беше кучето, което спряло линейката, нямаше да успеят да спасят човека.

През цялото това време кучето живеело близо до стените на болницата. Съпругата на стопанина не успяла да го прибере. Той се съпротивлявал, дърпал се, дори ръмжал.

Синът на двойката успял да го усмири, качил го в кола и го откарал у дома. Но минали само няколко часа и кучето се върнало в болницата.

Advertisement