Куче предусетило бедата в Турция, оцелели животни си помагат взаимно (видео)

Куче предусетило бедата в Турция, оцелели животни си помагат взаимно (видео)
Източник: TikTok

По време на поредицата от земетресения в Турция пострадаха не само хора, но и техните домашни любимци, както и бездомни, улични животни. Всяка щастлива история за спасение е особено приятна, защото на фона на многото жертви има много малко спасени.

Предусещане за беда

Зоолозите отдавна са стигнали до извода, че животните усещат приближаването на природните бедствия предварително. Някои експерти отдават това на ехолокацията, други на по-развитата интуиция от тази на хората.

Кучетата и котките могат да предскажат не само природни бедствия, но и проблеми, надвиснали над стопаните им.

Не е известно колко животни в Турция са се държали странно преди бедствието. Но видео на виещо куче стана вирусно в интернет. Неговият зловещ вой напомня звука на сирена.

В случая това женско куче вие два часа преди първия трус, тя се чувства неспокойна. Явно наистина е искала да предупреди.

Животните също трябва да бъдат спасени

Все още не е ясно какво се е случило с кучето, което е предупредило хората. Но много други кучета и котки бяха извадени от развалините. Често спасените веднага молеха спасителите да извадят и техните домашни любимци. Турция е известна с хуманното си отношение към нашите по-малки братя, така че това не е изненадващо.

Не „като куче и котка“

Този израз придобива съвсем ново значение, когато погледнете тази котка, която се опитва да утеши куче. Очевидно животните са загубили стопаните си.

@olga_matveiuk_granovskaThe cat hugs a pleading dog. Survived in Turkey after the earthquake … Lost their home.♬ Angels Harp – HW

Муцуната на кучето изразява тъга и копнеж, въпреки че е спасено. Кучетата трудно могат да преживеят загубата на стопаните си, затова в очите на кучето блестят сълзи. Котката съчувствено гледа в муцуната на кучето и го прегръща с лапите си.

На това видео пък котка и куче лежат сгушени. Явно и те са останали без дом и без своите хора.

Те са уплашени, стресирани и се подкрепят с каквото могат. За щастие не е нужно да се тревожите за бъдещата им съдба. Дори и да нямат стопани, ще бъдат нахранени и напоени.

Бяха организирани полеви болници за подпомагане на ранените животни в градовете. Помощта беше достъпна за всички:

кучета,
котки,
костенурки,
други животни.

А вие виждали ли сте някога животни да предупреждават за опасност? Или животни да се подкрепят взаимно?

Advertisement