Куче отказало да напусне приюта без любимата си

Куче отказало да напусне приюта без любимата си

Тя е неговата подкрепа и опора!

По времето, когато се случила тази история, американката Катрин Бърстър и съпругът й живеели сами. Любимото им куче починало преди 9 години, а двойката била толкова съсипана и съкрушена от случилото се, че дълги години не смеели да имат никого. Но съдбата имала други планове за тях.

Един ден Катрин прочита съобщение на стената си във Фейсбук от Филаделфийската организация за контрол и грижа за животните, че се опитват да намерят дом за двойка питбули.

От публикацията станало ясно, че животните са много привързани едно към друго, особено мъжкото към женската. Кучето не искало да се отдели от любимата си дори с крачка.

двойка питбули

Членове на организацията съобщили, че ако в близко бъдеще няма желаещи да съберат двойката, тогава, колкото и да искат, ще трябва да търсят стопани за всеки от тях поотделно. Освен това вече имало няколко кандидати за момчето.

Катрин препратила съобщението на съпруга си и двойката обсъдила и взимала решение в продължение на няколко дни. В крайна сметка двамата отишли в приюта, за да се запознаят с питбулите. И двамата веднага се влюбили и в двете кучета.

„След като прекарахме известно време с тях, осъзнахме, че вече не можем да ги изоставим. Затова бързо свършихме всички формалности и същата вечер (не без сълзи на радост) доведохме кучетата в къщата ни “, казва Катрин.

Бърстърс кръстили питбулите Гас и Нина. Кученцата бързо се настанили в новия си дом. Те били енергични и радостни. Чувствали се благодарни, че не са разделени.

„Сега разбирам, че Гас бързо би угаснал без Нина. Тя е неговата подкрепа и опора“, казва Катрин. – Ако го бяхме взели и отгледали без нея, то винаги ще я търси. Нина все още е малко по-самостоятелна, но и тя би била тъжна без половинката си.“

питбули

Четири години по-късно семейство Бърстърс не могат да си представят живота без Гас и Нина. Катрин често споделя приключенията на забавната двойка в Instagram (@gusandnina). Кучетата обичат да правят всичко заедно: тичат, играят, капризничат и, разбира се, спят.

Съвместният им живот сега е изпълнен с комфорт, радост и любов. Браво на семейството, че им предоставиха всичко това!

Advertisement