Кръстът, който Козирогът носи цял живот

Кръстът,-който-Козирогът-носи-цял-живот
Източник: Unsplash

Козирогът постоянно мисли за нещо – сякаш решава проблеми от вселенски мащаб.  Не е изненадващо, че рядко се усмихва – той не е в настроение за усмивки, защото спешно трябва да спаси света. А планетата-покровител Сатурн налива масло в огъня и дарява Козирога с преувеличено чувство за дълг. Това ли е кръстът, който Козирогът трябва да мъкне през целия си живот?

Чувството за дълг и работата

„Козирог, помогни, Козирог, спаси ни“, казва шефът и Козирог оставя делата, забравя за развлеченията и отива да свърши работата. Да, това е безотказна зодия – без него офисът ще се срине, а конкурентите ще атакуват и като цяло всичко ще се разпадне.

Чувството за дълг и семейството

Брачният партньор го вбесява, близките го дразнят, децата не се подчиняват. А Козирогът стиска зъби и се преструва, че всичко е наред. Той не може да се откаже, да се освободи или да си тръгне – Козирогът вярва, че това е предателство. „Трябва, трябва“, повтаря си тези думи като мантра Козирогът.

Чувството за дълг и приятелите

Кой ще помогне с ремонта? Козирогът. Кой ще се грижи за детето? Козирогът. КПриятелите използват любимеца на Сатурн без угризения на съвестта. Козирогът е истински приятел и верен другар и не може да не помогне на тези, които се нуждаят от него. Често в собствена вреда.

Чувството за дълг и парите

Не яде, не спи, не почива – Козирогът печели пари. В края на краищата, той трябва да стои здраво на краката си – елементът му е Земята. Козирогът оре, работи упорито и дори не мисли да спре – какво да прави, такава е съдбата. Трябва да закрепи кръста с вериги на гърба си и да стигне до целта.

Е, когато Козирогът спечели всички пари на света, той ще помисли за почивка. Междувременно е невъзможно, чувството за отговорност не ви позволява да се отпуснете и да се реете в облаците.

Advertisement