Кралица на мрака: жена с рядък цвят на кожата стана супермодел

Кралица на мрака: жена с рядък цвят на кожата стана супермодел

Няким Гатвеч има много тъмен тон на кожата. Това е голяма рядкост. Днес момичето е успешен модел, известен в цял свят, а снимките й са корици на лъскави списания.

Нека да разберем заедно за невероятната съдба на красавицата, която се борила усърдно да заеме своето място в обществото.

Няким била много неуверено дете. Децата на нейната възраст не приемали момичето заради необичайно тъмната й кожа, тийнейджърите просто не общували с нея.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial)


Момичето с рядък цвят на кожата е родено през 1993 г. в Южен Судан. Заради избухването на военни действия семейството й избягало в Кения и се озовало в африкански бежански лагер в Етиопия.

По-късно се преместват в САЩ, Минеаполис. Американските тийнейджъри не приемали Гатвеч, тя била отшелник сред тях, чувствал се самотна и често плачело. Момичето се смятало за грозно.

„Не мислех, че цветът на кожата ми е проблем, докато не се преместих в Америка. Всички ме гледаха и се смееха“, споделя звездата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial)


В родните й земи нямала подробни проблеми, защото сред връстниците си моделът се отличавал само с яркия нюанс на кожата си.

Едва след време Няким осъзнала, че специалният й външен вид може да се превърне в неин коз. Тя се обърнала в своя блог към чернокожи момичета, които са преживели подобни ситуации в живота си.

„Много сте красива, дори кожата ви да е по-тъмна от всички в обкръжението ви, знайте това и не слушайте чуждото мнение. Няма никой друг като теб, ти си уникална, красива и има хора, които те ценят и обичат точно такава, каквато си. Сладостта на една череша зависи от нейния цвят! “, – писали й потребители.

Момичето знае от личен опит колко е трудно да се справиш с чуждото мнение, особено в детството. Било време, когато моделът искала да изсветли кожата си, както направила по-голямата й сестра. Сестрата обаче съжалила, че е изсветлила кожата си за цял живот и забранила на Няким дори да мисли за това.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial)


Един ден приятелката на модела представила колекцията си и покани Гатвеч да участва в шоуто. Така започнала кариерата й на модел.

През 2017 г. снимката на момичето се появява на рекламни афиши за филма „Убийствен пъзел 8“. За да създаде портфолиото си, момичето работи почти две години.

Скаути на модела видели снимките й и я наели  да работи с известни марки. През есента на 2017 г. тя завършва колеж и сега се фокусира върху израстването си в кариерата.

„Целта ми е да помогна на хората като мен, които са изправени пред проблемите, които имах преди. Ще продължа кариерата си на модел “, казва момичето.
Няким на 28 години е достигнала невиждани висоти.

Тя е подписала договор със световната компания FashionNova, известна марка за дамско облекло. Снимки на красавицата красят кориците на лъскави списания – Woe, Mefeater, Annabelle и L’Oréal Paris.

Тя е един от моделите, участващи във фотосесията на Calvin Klein. Повече от 970 хиляди потребители следят живота на звездата в социалните мрежи, като си печели прозвището „кралицата на мрака“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyakim Gatwech (@queennyakimofficial)


Моделът реагира положително на прякора си. „Тъмните цветове не са само тъга, мъка и смърт. Аз съм „Кралицата на мрака“ и нося светлина и любов на хората около мен“.

„Кожата ми е Божията благословия. Отказвам да ме наричат ​​чернокожа жена. Освен това не виждам никакви проблеми в това, за да постигна целите си. Много е важно да приемете себе си такива, каквито сте “, завършва Няким.

Advertisement