Кой от починалите ви близки може да стане ангел-хранител и 3 знака, че сте под неговата закрила

Кой от починалите ви близки може да стане ангел-хранител и 3 знака, че вече сте под неговата закрила
Изображение от Sketchepedia на Freepik

Това, че само избраните, праведниците, свято спазвали Божиите заповеди приживе, стават ангели-хранители, се разбира от само себе си. Но това е вярно само отчасти.

Защото Пазител може да стане един обикновен земен човек, със светла душа, преминал всички изпитания и уроци, подготвени от съдбата, разбрал и приел ги. Дори по време на живота им често се казва за такива хора: чист ангел.

Такива ангели идват при нас под формата на обикновени хора, когато имаме голяма нужда от подкрепа. Топлината, която лъха от тях, усмивката, лъчезарните очи преобръщат всичко отвътре, карат ви да изпитате едновременно приятно вълнение и невероятно спокойствие.

Всеки от нас се е сблъсквал с тях повече от веднъж.

Все пак това са онези случайни спътници, пред които разкриваш душата си и след това не изпитваш никакъв срам, а невероятно облекчение.

Това е човекът, който неочаквано ви прави комплимент, кара ви да се усмихнете или да се смеете в момент, когато се чувствате особено самотни.

Това е непознатият, който неочаквано споделя с вас информацията, от която се нуждаете в момента. Случвало ли ви се е? Сигурен съм, че да!

Една от тези срещи пазя в паметта си и до днес: един обикновен таксиметров шофьор се оказа ангел. Взе ме от онкологичното отделение, където доведох майка си. Вземайки дължимите пари за пътуването, шофьорът внезапно каза: „Отидете при….”

И назова името на лекаря, когото простосмъртният беше просто невъзможно да види. Без познати, без покровителство и обаждания, отидох при светилото. Най-удивителното е, че въпросният лекар ме прие, изслуша ме и сам оперира майка ми, давайки й 9 години ремисия.

Но освен непознати, наши Защитници могат да станат и тези, с които сме били особено близки през живота си. Най-често това са душите на починали майки и, колкото и да е тъжно да се говори за това, душите на преждевременно починали деца.

Човек, с когото сте свързани не по кръв, а по духовно родство, също може да стане ваш пазител. А най-удивителното е, че заклет враг може да стане ангел-пазител, на когото се дава възможност да изкупи греха си, като стане ваш верен приятел и защитник.

И първият признак, че имате друг земен пазител, е изключителният късмет, който започва да ви придружава във всичко, веднага след като този човек си е отишъл.

Друг признак е вътрешният глас и повишената интуиция, които внезапно се събуждат, когато ви заплашва опасност, принуждавайки ви в последния момент да се откаже от пътуването или да се отклоните от обичайния маршрут, да напуснете дома си или, обратното, да останете и т.н.

Ако съберем всички истории за такива чудодейни спасявания, сигурен съм, че ще се събере доста обемна книга.

И, разбира се, сънищата. Именно насън земните ангели идват при нас в навечерието на някои много важни промени и събития, за да предложат, защитят и може би пък да ни дадат увереност.

Много лесно се разпознава, че това не са обикновени сънища: те се запомнят, особено думите на нощния гост. И всичко, което се изисква от нас, е да се отнасяме към подобен сън с най-голямо внимание. Още повече, ако душата на Пазителя започне да ви посещава със завидна редовност.

Само помнете: искрено любящи и готови да помогнат във всеки един момент, нашите Защитници са винаги наблизо. Не пренебрегвайте знаците им и им дайте любов и благодарност в замяна.

Пазете се!

Advertisement