Кой банан бихте изяли? Отговорът е важен за здравето ви

банани-цветове

Любителите на бананите трябва да знаят.

Бананите, разбира се, са безумно полезен плод. Предимствата за здравето са многобройни!

Някои хора ги ядат, защото наистина обичат вкуса им, а други просто искат да попълнят запаса си от калий в организма.

Тази здравословна закуска ви дава и нужното количество витамини и други разнообразни питателни вещества, нужни на нашия организъм.

А вие знаехте ли, че цветът на кожата на банана говори много за предимствата му?

За начало, най-зеленият банан е подходящ за ядене, когато човек с всички сили се опитва да държи под контрол нивото си на кръвна захар.

Те са с много нисък гликемичен индекс, което ги прави чудесна закуска. Освен това, младите и зелени банани засищат за по-дълго време.

А какво да кажем за красивия жълт банан без петна? Те също са много полезни за организма. Те са с по-сладък вкус от зелените.

Тези банани благодарение на антиоксидантите, съдържащи се в тях, са способни да защитават тялото ви от различни заболявания.

А как стоят нещата с жълтия банан, само че с петна? Този банан също е богат на антиоксиданти и са отличен избор за хора, които се борят с тумори.

Кафявите петна върху бананите всъщност са добър знак. Това значи, че бананът помага да се разрушат аномалните клетки на организма, които ,както е известно, предизвикват рак.

Меките и кафеникави банани много често са недооценени и дори биват изхвърляни. Бананът с този цвят е по-сладък от всички свои предшественици.

Тези банани наистина са много полезни. Те съдържат триптофан, който намалява стреса и безпокойството. Те също така са богати на различни питателни вещества, които способстват здрави мускули и кости.

Сега, когато знаете за бананите и за това какво могат да ви дадат, задължително хапнете един от тях.

Advertisement