Когато загубиш мама, губиш частица от себе си

Когато-загубиш-мама,-губиш-частица-от-себе-си

Ако сте загубили майка си, знаете колко е болезнено това. Въпреки че с времето става малко по-лесно, усещането за липса не отшумява.

Майките са най-силните хора в света. Те се грижат за нас, както никой друг, и винаги идват на помощ, независимо какво ще се случи. Дори да правим глупави неща, те остават близо до нас и ни помагат да преодолеем всички трудности.

Любовта на майката към нейния син или дъщеря не може да се сравни с нищо. Майката е първият човек, с когото общувате на този свят, защото прекарвате много време първо в нея, а след това и с нея. Тя е твоята защита, твоят привърженик и най-преданата душа.

Майчинството е работа за цял живот

Колко пъти майката е плачела мълчаливо, мислейки за своите деца? Заради вашетоздраве, вашите уроци, вашите семейни неуредици? Колко пъти се е молила за облекчаване на вашето бреме? Дори когато пораснем и се сблъскаме с проблемите, майката продължава да ни мисли.

Майката ни обича с цялото си сърце, без да иска нищо в замяна.

Смъртта на майката е най-тежкото нещо

Загубата на най-любимия, най-скъпия, най-близкият човек – майката – е най-страшната мъка. След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.

Няма нужда да чакате всичко да стане както преди. Преживяването на непоправими загуби ни променя, прави ни по-възрастни. В такава ситуация не може да има утешителни думи.

Помислете какво би ви казала, ако можеше да види вашите страдания?

Най-малко от всичко майка ви иска да ви донесе мъка с нейното заминаване.

Мама ви се присънва именно защото страдате, това е единственият й достъпен начин нейната любов да продължава да се проявява. Спомнете си какво мама обичаше и искаше да прави  заедно с вас. Помислете, че тя е предала щафетата на вас и започнете да го правите „за двамата“.

Но най-важно е да цените майката, докато е още жива. Не чакайте тя да отиде на онзи свят.

Обадете й се, разкажете й за вашата любов, помогнете й! Никога няма да имате човек, който да ви обича повече от мама.

Advertisement
Фейсбук коментари