Когато синът завел майка си в старчески дом, тя му казала нещо, от което онемял

възрастна жена в старчески дом
Image by DCStudio on Freepik

Син завел майка си в старчески дом, където я посещавал от време на време. Един ден го повикали, защото майка му не се чувствала добре. Тогава синът със сълзи на очи я попитал какво може да направи за нея, а отговорът на майка му го покъртил.

В България имаме една много хубава поговорка, че „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Много често предприемаме определени действия, без да сме напълно наясно с въздействието, което имат върху другите хора. За щастие животът намира начин да ни напомни, че трябва да бъдем малко по-внимателни.

След смъртта на баща си мъж решил, че не може повече да се грижи за майка си, затова взел решение да я прати в старчески дом. Тя не била щастлива там, а синът не я посещавал много често, само от време на време.

Един ден той получил обаждане, че здравето на майка му се влошило. Тя изобщо не се чувствала добре. Всъщност изглеждало, че дните й са преброени.

Синът бързо пристигнал в старческия дом. Той отишъл направо в стаята на майка си и я попита дали има нещо, което може да направи за нея.

Майката го погледнала право в очите и казала, че има няколко малки молби.. Чувайки това, той заявил, че е готов на всичко да сбъдне последното й желание.

Тогава майка му обяснила, че иска да смени вентилатора, защото не работи добреи понякога се задушава. „Ако можеш да смениш и хладилника… Имаше дни, в които заспивах гладна, защото храната се беше развалила…“, добавиила тя.

Синът бил изненадан. Сметнал, че майка му не знае, че умира. След това я попитал защо не му е казала всичко за това преди. Сега било твърде късно.

Тогава майката го погледнала и казала: Знам, че ще умра, но мисля за теб, когато и децата ти няма да те искат до себе си… И ще те доведат тук… Тогава ще намериш по-добри условия… Това, което предлагаш, това получаваш… Не забравяй това.“

Тези думи разбили сърцето на сина на милиони парчета. Той осъзнал, че е направил грешка, когато оставил майка си в старческия дом против нейната воля.

Никога не трябва да забравяме, че е наша отговорност да гарантираме, че родителите ни ще изживеят златните си години по начин, който ги прави щастливи.

Advertisement