Китайски зоопарк бе обвинен, че преоблича хора като малайски мечки (видео)

Китайски зоопарк бе обвинен, че преоблича хора като малайски мечки (видео)
Скрийншот: Youtube

Китайската зоологическа градина Хангжу беше в центъра на скандал, след като беше обвинена, че е заменила редки слънчеви мечки с хора в костюми. За това пише The Guardian.

Препъникамъкът се оказаха кадри, на които мечките позират изправени, а при заставане на задните крака гънките по кожата им напомнят на хора в костюми.

Служителите на зоопарка побързаха да опровергаят думите на критиците. Те казаха, че този вид мечки се различава от другите си роднини и повече от другите видове приличат на хора.

Посетители на зоопарк в източнокитайския град Ханджоу показаха заграждение с малайски мечки и обвиниха персонала на заведението, че използва хора в костюми вместо животни.

На публикуваните кадри наистина можете да забележите странната структура на туловището и необичайните навици и движения на животното.

От зоопарка обаче обясниха, че „слънчевите“ малайски мечки са по-малки от своите роднини и изглеждат различно, но са истински. Служителите написаха и съобщение в китайската социална мрежа Weibo от името на слънчевата мечка Анджела, която споделя, че е останала неразбрана.

„Някои хора смятат, че приличам на човек. Май не ме разбирате много добре.“

„Аз съм Анджела, малайската мечка. Вчера, след работа, мениджърът ми се обади и ме попита дали съм мързелива и дали съм пропуснала да работя днес и дали съм намерила човек на мое място“, се казва в съобщението.

В съобщението се подчертава още, че това е слънчева мечка, а не друго животно.

Факт е, обясняват служителите на зоопарка, че обикновено хората като чуят мечки си представят огромни, силни животни.

„Не всички мечки са хипопотами. Ние, малайските мечки, сме миниатюрни, най-малките в света“, се подчертава в съобщението от името на мечката.

Служителите обясняват, че обикновено хората си представят мечките огромни, големи и силни.

„Не всички мечки са хипопотами. Ние, малайските мечки, сме миниатюрни, най-малките в света“, се подчертава в съобщението от името на мечката.

Междувременно Асошиейтед прес пише, че други китайски зоологически градини преди това са пребоядисвали кучета, за да приличат на лъвове и вълци, и са „гримирали“ магарета, за да изглеждат като зебри.

Advertisement