„Към нас полетяха стъкла, части, пластмаса“. Как Николай Чудотворец ни спаси в катастрофа

Николай Чудотворец

Преди две години семейството ми отиде на почивка на морето с кола. Предната вечер майка ми ме помоли да взема със себе си иконата на Свети Николай Чудотворец.

Взех със себе си венчалната икона, а иконата на Св. Николай Чудотворец не исках да взема, защото беше в кутия със стъкло (страхувах се да не се счупи случайно). Мама настоя и аз внимателно я опаковах и я сложих в куфар. След прочитане на молитва към Св. Николай Чудотворец, ние (имаме три деца) тръгнахме. Беше 6 сутринта.

Изминахме 100 км , когато изведнъж друга кола насрещната лента влетя в колата пред нас от със скорост и, като удариха „челата си“, започнаха да се въртят пред нас … Стъкло, пластмаса, резервни части полетяха към нас, както и самите коли застрашително полетяха срещу нас.

Разбрах, че няма да имам време да прочета молитвата. По това време съпругът завъртя (или не бяха ръцете му?) волана в различни посоки, така че бяхме изхвърлени от едната страна към друга.

Опомнихме се след 200 метра, когато разбрахме, че натрошените коли са останали зад, а по нашата кола няма нито една драскотина. Съпругът ми каза, че когато се опитал да избегне сблъсъка, времето се забавило като на филм.

Ето как ни помогна Николай Чудотворец. Беше чудо. Невъзможно е да опишем всичко, което преживяхме в онзи миг. 

Advertisement