Какво ще стане, ако вместо кафе сутрин пием топла вода с лимон

Какво ще стане, ако вместо кафе сутрин пием топла вода с лимон

Не успяхте да отслабнете за лятото? Няма нищо, има още едно интересно и полезно занимание – заместваме сутрешното кафе с питие от вода + лимон. Първо, то тонизира също толкова добре. На второ място, то има много странични ползи, които са много приятни за здравето. И на трето място, компонентите са евтини и всичко се приготвя лесно.

Три резена лимон са достатъчни за чаша вода. Можете да изцедите сока, но не използвайте концентрати – там има всякакви химикали. Необходима ви е топла вода, а не гореща или пък вряща, в противен случай всичко полезно ще бъде сварено. 60 градуса са достатъчни. Пием по една чаша сутрин и една вечер.

Детоксикация — черният дроб ще ви благодари за по-малкото работа върху неутрализирането на токсините.

Имунната система – лимоновата вода подобрява функционирането на лимфните възли и създава дискомфортна среда за микробите.

Намаляване на килограмите – лимонът съдържа фибри, които притъпяват глада.

Подвижност – лимонът има благоприятен ефект върху хрущяла, подобрявайки вашата подвижност.

Противовъзпалително средство – лимоновият сок понижава киселинността, като по този начин намалява риска от възпаление.

Предотвратяване на настинка – топлата вода ще ви затопли, а лимонът ще снабди тялото с витамин С, който няма да се превърне в панацея, но ще намали риска от настинка.

Здрави зъби – лимонът минимизира възпалението на венците, притъпява зъбобола и освежава дъха.

Добро настроение – ако обичате чай с лимон, то и водата с лимон ще ви помогне да изхвърлите лошите мисли и да подобрите съня си.

Чиста кожа – лимонът и топлата вода помагат в борбата с бръчките, без да се прибягва до силни средства.

Може да изглежда, че топлата вода с лимон е някакъв алхимичен еликсир за всички случаи, и това е така. Но най-важното е да не разчитате само на вълшебна напитка, а да се грижите изцяло за себе си. И тогава резултатите няма да закъснеят.

Advertisement
Фейсбук коментари