Какво не бива да разказвате никога на другите? Иначе привличате само лоши хора около вас

Какво не бива да разказвате никога на другите? Иначе привличате само злоради хора около вас
Източник: Pixabay

Колко често разказвате на хората за лични неща? Казват, че никога не трябва да показвате колко зле се чувствате.

Някои хора около вас толкова ви завиждат, че са готови да ви пожелаят най-ужасните неща.

Така че защо трябва да знаят, че нещо не е наред в живота ви? Тази новина може само да подхрани желанието им да мислят за лоши неща.

Ето какво не тряваа да казвате никога и да го държите за себе си:

Дръжте проблемите и негативното „под ключ“

Винаги трябва да сте нащрек, защото хората не знаят как искрено да се радват за околните. Работата е там, че на много хора личният им живот не върви, не се развиват. Ето защо те не обичат искрено да се радват на щастието на другите.

Те умеят да завиждат и не икат някой да е по-добре от тях самите. Това е ужасно човешко качество, което не ви позволява дори да имате близки приятели. Ето защо трябва да споделяте всичките си проблеми само с най-верните ви хора.

Да кажеш на първите хора, които срещнеш колко зле се чувстваш, е същото като да отвориш душата си. Може да им пука за вас, но може и да се обърнат и да си тръгнат. И ще се чудите къде сте сбъркали, като сте разкрили душата си.

Лошите мисли трябва да бъдат преживени насаме със себе си. Така е по-правилно. Представете си, че в живота ви се е случило нещо много лощо. Нещо, което ви кара да плачете и искате да спре възможно най-скоро.

Тези преживяни емоции са твърде интимни, за да разказвате на някого за тях. По-добре е да „преспите“ с тях, да ги преодолеете, да помислите за тях и да си направите необходимите изводи. И тогава – започнете да живеете с нови сили, без да обръщате внимание на факта, че изобщо са се случили.

Мъдростта на Изтока

Колко мъдри и наистина важни неща могат да се чуят от хората на Изтока. За тях да отвориш душата си широко е твърде интимно и свещено.

Не се ли страхувате, че хората ще започнат да забиват ножове в нея? Безмилостно, неспособни да покажат никаква солидарност или отзивчивост.

Има много малко хора на света, които истински се радват за вас. Това може да бъде само семейството ви, значим човек или най-близките ви приятели.

Тези, които наричате доверени приятели, може да се окажат напълно чужди. Винаги трябва да внимавате какво казвате и какво показвате. И ако споделяте, тогава нека само щастливи моменти, в които няма място за негативизъм. Дори и да ви завиждат.

Споделяйки лоши истории, ние сами привличаме в живота си хора, които са щастливи от този резултат. Те злорадстват и желаят лошите ви неща да не свършва. Само да знаеш колко такива хора има на земята – много повече са от добродушните.

Една мъдра източна фраза гласи следното:

„Нека хората не знаят нишо освен щастието и нека не виждат нищо друго, освен усмивката“.

Винаги се усмихвайте, дори и да е невъзможно. Ще се научите как да го направите, просто трябва да свикнете – не е трудно. Това е единственият начин да се предпазите от невидимите стрели на предателството и завистта.

Advertisement