Какви супер способности придобива жената по време на бременност

Какви супер способности придобива жената по време на бременност
Източник: Pixabay

Известно е, че жените по време на износване на бебето стават малки супергерои. През този процес майките са в състояние да поставят невероятни рекорди, на които никой не е способен.

Това е уникален процес, защото в жената се ражда нов живот. Бременността често е свързана с болка, подуване, усложнения, а раждането е болка, която само този, който също е раждал, може наистина да разбере. При контракции много жени изпитват почти непоносима болка и е почти невъзможно да се предвиди как точно ще протече раждането. Просто бъдете максимално подготвени.

Промени в тялото

През 2016 г. Уанг Ши, китайка, била бременна 17 месеца! Предишният рекорд бил 13 месеца.

Една индийка едновременно износила и родила 11 деца.

Тези случаи са уникални, но ето какво се случва с тялото на всяка: при всички бъдещи майки матката се увеличава стотици пъти (до 500), а теглото до 24 пъти. И след раждането то е в състояние да се върне в предишното си състояние. Сърцето също се увеличава по размер, тъй като трябва да обработва обеми кръв един и половина пъти по-високи от нормата.

Също така в тялото на жената започват да се произвеждат хормони, които променят много функции на тялото. Ставите под въздействието на релаксина стават по-меки, за да се улесни процеса на раждане.

Естрогенът, прогестеронът и човешкият хорионгонадотропин повишават способността за обоняние. Храните, които може да са били обичани преди бременността, могат да станат непоносими на вкус и мирис, защото тялото не се нуждае от тях.

Прогестеронът работи като вид радар, който търси това, от което се нуждаете – дори ако е сапун, ягоди или пък мокър асфалт.

Самолечение

При бременните жени имунитетът и регенеративните способности са силно повишени – плодът споделя с майката фетални стволови клетки в случай на нараняване и „млада кръв“. Ето защо нараняванията при бъдещите майки заздравяват с удивителна скорост.

Бременността е взаимодействие между два организма на различна възраст. Това е взаимноизгодно съжителство. Малкият организъм не само се храни от майката, но и има благотворен ефект върху нея.

Управление на хората

Има и такава интересна суперсила на бъдещите майки. Малко са мъжете, които няма да отидат в името на бременната си жена през нощта за ягоди, тебешир или ананас. Желанието на бременната жена е закон!

При много мъже учените са регистрирали „симптоми на бременност“ – те се характеризират с емоционалност, повишена емпатия, емоционалност. Да, бременността не само дава нов живот, но и поражда любов.

В това видео към мъжете е свързано специално устройство, което симулира болката от цялата родилна дейност: от началото на контракциите до самото раждане.

Вероятно всеки мъж, който чувства поне половината от това, което усеща една жена в този момент, никога няма да може да омаловажава своите майки и съпруги, вярвайки, че раждането не е нищо особено, защото мнозина преминават през него.

Advertisement