Как по поведението на котката да разберете, че в дома ви се е натрупала негативна енергия:

котка
Изображение отJill Schafer from Pixabay

Котката може с точност да определи наличието на негативизъм в дома. И ако по-рано това се свързвало с мистиката на мистериозния звяр, днес всички разбираме, че котката просто има много по-развити сетива, които могат да уловят това, което е недостъпно за човешкото око и ухо.

Именно котката е тази, която ще ни предупреди, че е избухнал пожар или скоро идва силна буря.

Котката и негативната енергия в дома

Котката може да усети лошата енергия, натрупването на негативизъм и всяка  неприятна и вредна атмосфера, която определено няма да е от полза за човек.

Неслучайно някои смятат, че в нов дом първо трябва да влезе котката, защото именно тя ще провери всичко с точност като най-модерно устройство и ще разкрие това, което брокерът или продавачът няма да ви каже.

Котката не иска да влезе в новия апартамент, съска и се опитва да избяга? Може би просто се чувства необичайно и изпитва страх или дискомфорт. Или може би е усетила нещо лошо? Мислите ли да закупите този дом? Помислете отново. Може би не е лошо да попитате съседите си какъв е този апартамент, кой е живял в него, откога се продава.

– Котката усърдно обикаля около едно място в къщата, сякаш е оградено с невидима ограда. Определено не трябва да поставяте легло или диван там.

– Не трябва да се пренебрегва и моментът, в който домашната котка седи дълго време пред празна стена и я гледа. Разбира се, това може да означава, че там е видяла малко насекомо или паяжина, които ние, с нашето несъвършено зрение, просто не можем да видим.

Въпреки това, ако котката често седи така дълго време и гледа в празнотата, тогава би било препоръчително да я  наблюдавате. Може би има нещо паранормално.

– Котката се втурва, мяука и драска близо до входната врата, отчаяно молейки да я пуснат навън. Ако това е вашият нов апартамент, тогава е вероятно котката просто да иска да се върне на обичайното си място. С течение на времето обаче домашният любимец трябва да се успокои. Ако това не се случи дълго време, тогава може би нещо не е наред с апартамента.

–  Ако котките не се „впише“ в дома, това също е лош знак. Например, си вземете котка и след известно време тя умира, взимате си нова, но и тя има същата съдба. Или изчезват по най-неочакван начин, бягат и никога повече не се връщат. Ако това никога не се е случвало преди и знаете как правилно да се грижите заа котки, тогава може би новият ви дом не е толкова добър.

–  Освен това котката може да не допусне непознат в къщата, да го нападне без причина или да се опита да го ухапе. Малко вероятно е това да е просто заради лошо възпитание на животното. Най-вероятно котката го вижда като опасност и иска да защити територията си от злото, което нахлува в нея.

–  Котката никога не е спала с вас, например, поради независимия си характер, но изведнъж започва да ляга до вас или дори точно върху вас. Може би е видяла, че сте заплашен от нещо, което тя усеща и може да ви спаси.

Във всеки случай трябва да се вслушвате в котката и нейното поведение. Ако тя прави нещо, значи има сериозна причина за това.

И затова винаги си струва да помним, че котката е индикатор за благоприятна атмосфера у дома.

Там, където всичко е наред, котките са спокойни и щастливи, чувстват се спокойни и спят спокойно без угризения на съвестта.

Advertisement