Как изглежда сватбената рокля на най-богатата булка на нашето време

Как изглежда сватбената рокля на най-богатата булка на нашето време

Може би името на Марта Ортега Перес е малко известно на българския читател. Преди две години обаче тя бе наречена „най-богатата булка в света“. Това е така, защото баща й Амансио Ортега е бизнесмен, основател и бивш шеф на Inditex (Зара, Бершка, Страдивариус). Той е един от петте най-богати хора на нашето време.

Марта е едно от трите му деца и съответно наследница на милиарди. Тя работи в Inditex и в сметката й вече има сума с девет нули. Един ден момичето се омъжило. Бракът й със спортиста Серхио Алварес Моя обаче не изкарал дълго. Вторият й съпруг бил модният агент Карлос Торето.

Роклята за „най-богатата булка“ е създадена от модна къща Валентино, а именно от дизайнера и креативния директор на къщата Пиерпаоло Пичеоли. Някакви си трендове и модни тенденции не се отразили особено върху сватбената рокля на Марта. Все пак жена с лично състояние от няколко милиарда не я е много грижа какво е модерно да се носи.

Шедьовърът, който създал Пичиоли, дори не е съвсем сватбена рокля. Това е тясна пола с геометрично чисти плисета и ефирна плисирана блуза с дълги полупрозрачни ръкави. Строгостта на тоалета се придава от правата яка и широките маншети, а коланът подчертава талията. Образът се завършва с воал с флорална тиара.

Самият моден дизайнер споделя, че в работата си се опитва да предаде романтизма, лекотата, свежестта и индивидуалността на булката. Изборът на цвят за неговото облекло пада върху почти бял, бледо розов оттенък.
Цената на роклята остава тайна. Можете да си представите колко струва, щом Пичиоли я донесъл лично на самата Марта в частен самолет.

Advertisement
Фейсбук коментари