Как изглежда днес момичето, което преди 2 години е тежало едва 30 кг

Как изглежда днес момичето, което преди 2 години е тежало едва 30 кг

Сара Рав от Мелбърн е само на 22 години, но вече има голям опит в справянето със сложно заболяване. Момичето е искало да отслабне и било толкова увлечено от този процес, че това довело до изтощение и психологически проблеми.

Днес в svobodnazona.com искаме да споделим с вас историята на Сара, може би тя ще помогне на някого да избегне тези сериозни грешки в живота си.

анорексичка

Момичето решило, че трябва да подобри тялото си и започнало строго фс се ограничава в храната, консумирайки едва 300-400 калории на ден и също така да тича в продължение на три часа. „Не ставаше дума за отслабване или желание да изглеждам по определен начин. Исках да бъда по-добра“ – признава Сара.

Скоро теглото й вече било само 30 кг, косата й започнала да пада, а здравето й се влошило изцяло.

Преподавателите от медицинския институт, където момичето учило, започнали да забелязват, че е напълно отслабена и й забранили да посещава часовете, докато не се възстанови напълно

момиче-анорексия

Посъветвана да отиде на терапевт и психолог, Сара отложила момента да отиде в клиниката, докато не се разболяла сериозно и не била хоспитализирана с диагноза нервна анорексия.

След преглед от специалисти, на момичето било предписано лечение и тя също била принудена да възобнови пълноценното, балансирано хранене. „Трудно е за човек с психично заболяване да си признае, че страда от това“, оплаква се Сара.

анорексия-промяна

За две години Сара успяла да качи 19 килограма. Тя започнала да посещава фитнеса и да тренира по тренировъчен план, за да качи мускулна маса.

Студентката признава, че въпреки че са изминали две години, тя все още не се е възстановила напълно от болестта си, понякога пак има „лоши мисли“. Тя обаче уверено изгражда новия си, щастлив живот.

анорексия-преди-и-след

„Победих анорексията, но има шаблони, които трябва да забравя, да приложа нови модели на поведение и рани, които да зараснат. Това отнема време. Но няма нищо лошо в мен и това коя съм. Почувствах, че нещо не е наред с мен, но се страхувах да се разкрия пред близките си. Вие не сте виновни за депресията си за, посттравматичния стрес и другите психични разстройства “, заключава тя.

жена-след-анорексия

анорексия-промяна

Advertisement
Фейсбук коментари