Как изглежда 57-годишна жена, която не се усмихва от 47 г., за да няма бръчки:

Как изглежда 57-годишна жена, която не се усмихва от 47 г., за да няма бръчки:
Източник: Tik Tok

ВСЕКИ иска да изглежда млад, но малцина имат бюджет за скъпи продукти. Една жена разкрива своята тайна и тя изобщо не изисква харчене на пари.

Тес Крисчън е 57-годишна британка, която популяризира холистични и естествени лекарства.

Тя не се е усмихвала от 47 години и това не е шега! Когато момичето навършило 10 години, тя решила, че повече няма да се усмихва, за да избегне бръчките.

Тес Крисчън
НА 57 Тес Крисчън изглежда отлично. Източник: Instagram/tessac1234

Може би решението на момичето е повлияно от разговорите на майка й с приятелите й. Между другото, самата майка на Тес била запалена по темата за красотата и младостта, често обсъждайки възможността за преждевременното остаряване с приятелите си.

Тес останала вярна на решението си и не го нарушила до днес. Днес тя е на 57 години, но изглежда много по-млада от биологичната си възраст.

Тес не е лишена от чувство за хумор, но от близо 40 години тя е взела съзнателно решение да не се смее или да се усмихва – дори при раждането на дъщеря си. Това е така, защото Тес казва, че поддържането на постоянно покер лице е решаващ начин за поддържане на нейния – разбира се, впечатляващ – младежки вид.

„Нямам бръчки, защото съм се обучила да контролирам лицевите си мускули“, казва Тес, „Всички ме питат дали съм си правила ботокс, но аз не съм си правила и знам, че това е благодарение на факта, че не съм си правила“ не се смеех или усмихвах, откакто бях тийнейджър. Отдадеността ми се отплати, нямам нито една бръчка на лицето си.“

„Да, суетна съм и искам да остана млада. Моята стратегия е по-естествена от ботокса и по-ефективна от всеки скъп крем за красота или лице.“

Някои експерти смятат, че този странен трик може да проработи. Дерматологът д-р Ник Лоу казва: „Това може да бъде ефективна техника против стареене. Несъмнено има някои актриси, които са променили изражението на лицето си за тази цел“.

„Бръчките се появяват заради постоянното набръчкване на усмивката и линиите на челото от мускулите на лицето ви, които сгъват съединителната тъкан под кожата. Ако можете да се обучите да минимизирате израженията на лицето си, няма да получите толкова много линии.“.

Но въпросът тук е друг – наистина ли един живот, пълен със смях, заслужава да бъде пожертван в името на няколко бръчки?

Advertisement