Как да направим киселите мандарини сладки за 5 минути: японски метод

Как да направим киселите мандарини сладки за 5 минути: японски метод
Източник: Pixabay

Жителите на Япония прибягват до интересен метод, за да направи мандарините сладки. Този метод се отличава със своята ефективност и икономичност, тъй като не изисква много време и допълнително закупуване на захар.

Основният принцип е да се унищожат киселинните елементи в плодовете, което е възможно само при високи температури.

Макар че, разбира се, можете да оставите мандарините на перваза на прозореца, където те да узречет под слънчевите лъчи, придобивайки сладък вкус. Това обаче отнема няколко дни, особено през зимата, когато слънцето е кът. А именно през зимата мандарините са задължителна част от празничната трапеза.

Методът

Какво представлява японският метод? Същината е в това, че мандарините се поставят в топла вода. Оптималната температура на водата е около четиридесет градуса. След това, ако прехвърлите мандарините в съд със студена вода, те стават още по-вкусни и сочни.

Този метод не изисква никакви специални умения или магия. От логическа гледна точка всичко е обяснимо. Високата температура има разрушителен ефект върху киселината. Важно е обаче да не прегрявате плодовете, като избягвате продължителното им стоене във водата, за да не омекнат прекалено.

Advertisement