Изведнъж в болницата се появили две малки палета. Те спасили стопанина си

Изведнъж в болницата се появили две малки палета. Те спасили стопанина си
Източник: Hospital Agudo

Един ден две малки паленца се появили близо до болницата в Агудо, Бразилия. Откъде били дошли, никой не знаел.

Хората от персонала се опитали да прогонят кучетата, но те се въртяли близо до входа и не си тръгвали, а няколко пъти дори се опитали да влязат в болницата. Личало си, че кучетата са много гладни и жадни.

малки кучета
Източник: Hospital Agudo

Персоналът започнал да ги храни. Впоследствие заподозряли, че това са кучетата на някой от пациентите. И така се оказало.

В деня, когато кучетата се появили пред болницата, възрастен мъж с инсулт бил докаран с линейка. Той бил почти парализиран, но успял да каже, че от тези две само едно от кучетата му било негово – рижата принцеса.

А второто куче бил нейният бездомен приятел. Очевидно е решил да подкрепи приятелката си в труден момент.

За кучетата бил подаден сигнал в Дружеството за защита на животните и то поело грижата за тях. Но Принцесата и Скуби, както се казвло  второто куче, не можели да живеят в приюта – кучетата плачели много.

Тогава заедно с лекарите било взето едно много необичайно решение!

кучета в клетки
Източник: Hospital Agudo

Кучетата били заведени на ветеринарен лекар, измити, третирани срещу паразити, поставени в клетки за носене и занесени … в отделението при стопанина им!

куче със стопанина си в болница
Източник: Hospital Agudo

От щастие принцесата започнала да плаче силно! Изненадващо при това парализираният мъж трепнал и протегнал ръка – да погали любимеца си!

От този ден той започнал да се възстановява, а кучетата му (семейството решило да вземе Скуби и в дома си) да прекарват по няколко часа наблизо, помагайки в лечението.

кучета
Източник: Hospital Agudo

Лекарите не са изненадани от този толкова добър резултат и казват, че това не е първият случай, когато домашни любимци измъкват стопаните си от лапите на болестта.

Advertisement