Изтекло видео показва животни, които са измъчвани във фармацевтична лаборатория

Изтекло видео показва животни, които са измъчвани във фармацевтична лаборатория

Тревожни кадри, наскоро изтекли от немска лаборатория за фармацевтични изследвания, показват, че маймуните крещят, докато ги измъчват. Други животни, включително котки и кучета, също кървят или са пред умиране в шокиращото видео.

По-голямата част от пуснатите кадри се фокусират върху маймуните, които са захванати за вратовете чрез метални скоби.

Кадрите са заснети тайно в „Лаборатория по фрамакология и токсикология“ или (LPT) в Хамбург, Германия. В сградата проникнал активист за правата на животните, който бил нает в компанията, за да получи достъп до тайни като тези, показани във видеото.

измъчвани-маймуни

„Шпионинът“ под прикритие, който пусна видеото, е от организациите за правата на животните Soko Tierschutz и Cruelty Free International (CFI), но името му не е издадено поради съображения за личната безопасност.

Други кадри показват, че когато не се провеждат тестове, животните са затворени в много малки клетки.

Фридрих Мюлин от Soko Tierschutz описва ужасяващите условия пред Mirror, като казва: „Животните дори все още са размахвали опашки, когато са били отвеждани за убиване, кучетата са търсели отчаяно контакт с хората“.

„Най-лошите процедури бяха за маймуните. Породата макаци са малки, сравнително леки примати, които често се използват за експерименти с животни в LPT. Те се държат в тесни условия в малки клетки. Много от животните са развили компулсивни наклонности и се вижда, че обикалят в кръг “, добавя той.

маймуни-в-клетка

Кадрите, пуснати в медиите, са с продължителност 8 минути и показват, че много животни са отровени от различни химикали и лекарства, така че лаборантите да могат да преценят каква е безопасната доза за хората.

Работникът под прикритие разказва, че животните са били принудени да ядат или да вдишват все по-големи и по-големи дози от определени химикали, за да могат да бъдат измерени ефектите. Съобщава се, че тези тестове доведоли до много и различни вредни симптоми за животните, включително повръщане, треска, загуба на тегло, органна недостатъчност, вътрешно кървене и дихателен дистрес. За много от тези животни експериментите доведоли до тяхната смърт.

Активистът за правата на животните, който проникнал в съоръжението, казва също, че работниците в лабораторията често се държали насилствено спрямо животните, дори извън бруталните експерименти.

Внимание! Кадрите съдържат насилие над животни!


Мишел Теу, изпълнителен директор на CFI (Институтът за корпоративни финанси), казва, че това е широко разпространен проблем в съоръженията за тестване на животни.

„Нашето разследване е разкрило ужасяващи страдания на животните, неадекватни грижи, лоши практики и нарушения на европейското и германското законодателство. Призоваваме LPT да бъде закрита. Също така призоваваме за цялостен преглед на използването на животни при тестване на регулаторната токсичност в Европа, включително Великобритания. Всяко разследване, което не се проваля, показва подобна история за страдание и пренебрегване на закона “, казва Теу.

Advertisement
Фейсбук коментари