Изоставих жена си заради любовницата и бързо съжалих за това

Изоставих жена си заради любовницата и бързо съжалих за това
Изображение от freepik

След 12 години брак си намерих друга жена. Дълго време жена ми дори не знаеше за това.

Алина работи като медицинска сестра в болница, усърдно върши цялата домакинска работа, тя наистина е идеална домакиня, не мога да кажа лоша дума за нея.

Но между нас вече ги нямаше същите чувства като преди. И двамата се връщах късно от работа, вечер гледах телевизия, Алина готвеше в кухнята. Честно казано, с времето някак спряхме да общуваме.

Дори не мога да си спомня последния път, когато се разхождахме заедно или просто бяхме на почивка. Опитах се да говоря с нея, но жена ми не видя никакви проблеми в отношенията ни.

И тогава на рождения ден на колега срещнах Наталия, тя веднага привлече вниманието ми. За разлика от жена ми, с нея разговаряхме цяла вечер; тя излъчваше някаква лекота и откритост, които ми липсваха в семейството ми от дълго време.

След това започнахме да прекарваме все повече време заедно. Първо си помислих, че съм се привързал към Наталия заради проблемите с Алина, но след месец разбрах, че съм се влюбил.

Прибрах се вкъщи и разказах на жена ми всичко както си беше. Тя не плака, не поиска да не я изоставям, а просто мълчаливо събра нещата ми.

Новата ми и аз се нанесохме в моя апартамент. Но Наталия изглеждаше идеална само за първия месец… Имах впечатлението, че тя изобщо не се интересуваше от мен, можеше да излезе с приятелки за половин ден и да се върне едва вечерта.

През цялото това време никога не съм я виждал в кухнята. Бъркотията, която Наталия оставяше в апартамента, ме караше да си спомням всеки път за Алина, която знаеше наизуст къде е всичко в къщата.

Вече дори не се опитваше да ми прави впечатление, знаеше само да поиска пари за маникюр или нова прическа. Стигна се до там, че нямах право да легна в леглото си, за да си почина дори след работа.

Впоследствие пък започна да ми критикъва за външния ми вид. Наталия не харесваше начина, по който се обличах. Каза ми и че трябва да започна да ходя на фитнес и да се грижа за тялото си.

Едва сега разбрах колко много ми липсва бившата ми жена. Никога не си е позволявала такова отношение. Не съм чул  никакви коментари или упреци от нея; Алина ме обичаше такъв, какъвто съм.

Жалко, че го разбрах толкова късно. И сега какво? Сигурен съм, че бившата ми жена никога няма да ми прости предателството, а аз не искам да продължа връзката си с Наталия.

И какво, по дяволите, ме накара да се разделя първата ми жена? Та тя просто няма равна.

Допуснах грешка и сега наистина съжалявам за стореното.

Advertisement