Изгубен турист не отговорил на обаждане на спасителите, било от непознат номер

непознат-номер
Източник: http://lapplebi.com/

Самотен турист разтревожи окръг Лейн, щата Колорадо. Човекът отишъл да покори най-високия връх на Скалистите планини без водач и не се върнал.

И тъй като нощите в планината са студени, набързо били изпратени два спасителни екипа.

Те разработили план за действие, идентифицирали най-вероятните места, където обикновено неопитните планински туристи напускат пътеките и започнали да търсят. Спасителите катерели планината Елбърт на смени в продължение на почти 12 часа, докато не получили съобщение, че „изгубеният“ току-що се е върнал в хотела.

Там той беше притиснат от възмутените служители на реда. Факт е, че докато спасителите го търсели, диспечерът на службата непрекъснато се обаждал на мобилния телефон на изгубения, бомбардирал го със съобщения през всички налични месинджъри и дори изпраща писма до мейла му. Но телефонът с явно добра връзка мълчал, плашейки търсачките и принуждавайки ги да си мислят най-лошото.

Между другото, след като научил за суматохата, мъжът бил искрено изумен. Той просто се отбил от главаната пътека и за да не замръзне, решил по по-малките утъпкани пътеки, надявайки се да излезе до колата си. Със сигурност е видял, че му звънят безкрайно и му пращат есемеси, но тъй като номерът му е непознат, бдителният турист невъзмутимо ги игнорирал.

Обществеността на областта реагирала с остри критики на тованегово безотговорно поведение. А местните власти, заедно със спасителите, дори публикували предупреждение в мрежите и на официалните сайтове. Предупредили, че ако се загубите, моля, не пренебрегвайте обажданията от непознат номер, най-вероятно ви се обаждат спасителите.

Advertisement
Фейсбук коментари