Историята на това бебе, борещо се с усмивка на лице, ще ви разплаче

Историята на това бебе, борещо се с усмивка на лице, ще ви разплаче

Интернет се трогна до сълзи, когато чу историята на Елин Леони. Пътуването от нейното раждане до нейната смърт е хроникирано от нейната майка Мишел Илейн.

Момиченцето се родило а 14 ноември 2019 г. с тегло 1200 грама при ръст 38 сантиметра.

С грижите на майка си тя наддава 600 грама за 15 месеца.

Въпреки че е толкова малка, Елин Леони вдъхновява целия свят със своята смелост и любов към живота. След раждането си е диагностицирана с неонатална прогерия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eline Leonie (@eline_leonie_)

Прогерията е много необичайно генетично заболяване, което кара децата да остаряват по-бързо. Често се проявява след навършване на две години и е известна също като „синдром на Хътчинсън-Гилфорд“. Но прогерията на новородената Елин станала очевидна веднага.

За разлика от другите деца, стареенето на Елин започва преди нейното раждане. След раждането си тя е диагностицирана с храносмилателни, мускулни и сърдечни проблеми.

Леони получавала своевременно контролирана храна с помощта на тръба. Елиан била недохранена и нямала достатъчно енергия да пие кърмата на майка си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eline Leonie (@eline_leonie_)

След 100 дни тя била изписана от болницата, но се сбогувала със света на 7 март 2021 г.

Историята на борбеното момиче

Майката на Елин водела хронология от бременността до последните моменти преди появата на бебето в своя профил в Инстаграм. Читателят се чувства странно, като го чете.

Майката Мишел знаела, че нещо не е наред още преди бебето й да се роди. В 20-та седмица от бременността коремът й беше по-малък в сравнение с други майки. Притеснената Мишел помоли лекарите да направят ултразвук, но те предложили вместо това амниоцентеза.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eline Leonie (@eline_leonie_)

Тя не изпълнила предписанията на лекаря и била хоспитализирана на 28 седмица. „Почувствах се много тревожна и неспокойна, когато сърцето на Елайн за кратко спря да бие по време на преглед с ултразвук, преди да започне да бие бързо отново.“

„Дори след задълбочени изследвания лекарите не успяха да определят причината за необичайната генетична аномалия на Елайн. Всички генетични изследвания, които аз, заедно с баща й направихме, не могат да обяснят как моето бебе може да развие рядкото заболяване“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eline Leonie (@eline_leonie_)

Децата с прогерия често живеят до около 13 години. Други могат да оцелеят по-дълго, може би до 20-те си години, а трети могат да починат по-рано. За Елин е предизвикателство дори да яде и пие, за да поддържа живота си, защото не може да суче самостоятелно като другите бебета. От раждането си тя се храни предимно през сонда.

„Гарантирам ти, скъпа моя Елин, че има по-добър свят извън болницата“, казва лекарят на Елин по време на престоя й в болницата. След 100 дни в болничното заведение двете с майка й си отиват вкъщи.

Елин-Леони

Майката на Елин била въодушевена, радостна и доволна. Непостижимо чувство на комбинация от въодушевление и лека несигурност.

Майката вече била наясно с прогнозите за това колко дълго ще продължи животът на дъщеря й Елин, така че използвала оставащото време, за да подари на Елин най-щастливите и красиви моменти. Тя винаги карала момичето си да се смее, което е най-доброто лекарство в живота. Най-безценното съкровище за лекуване на деца е любовта.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eline Leonie (@eline_leonie_)

Но съдбата отредила на Елин кратък живот. Въпреки че отпразнувала първия си рожден ден, тя си отишла на 7 март 2021 г., малко повече от 3 месеца по-късно. Между Елин и майка й се създала специална връзка, която ги карала да се наслаждават максимално една на друга, въпреки факта, че пътят им не бил лек.

Майка й документира ланейното кратко, но прочувствено пътуване в своя Instagram.

За подробен поглед върху живота й, можете да следвате нейния акаунт на име Eline_leonie и да станете част от техните хиляди последователи.

Advertisement