Истинският баща не е този, който плаща сметките, а този, за когото семейството е винаги на първо място

баща-и-дъщеря

Истинският баща не е този, който плаща сметките, а този, който разбира: семейството е винаги на първо място. Този, който знае, че в света няма по-голяма и по-силна любов от любовта на мъжа към неговото семейство. 

Баща може да стане всеки човек. Всеки има възможност да създаде нов живот. Но а възпиташ и истински да обичаш своето дете – за това са нужни определни усилия.

Истинският баща не е този, който печели достатъчно пари, за да купи на жена си и децата си скъпи подаръци или два пъти годишно да ги води на почивка. И не е този, който заработва достатъчно пари, за да запише децата си в елитно училище и да им покрива всички разходи.

Истинският баща е този, който разбира, че семейството трябва да бъде на първо място. 

Истинският баща е тоззи, който е винаги наблизо. Този, който не се отказва от своето семейство в най-трудните времена. Този, който не оставя близките си да се справят с проблемите си сами.

Истинският баща е този, който е готов да вложи своето време и усилия в семейството дори когато е уморен или му се струва, че е излязъл извън зоната си на комфорт.

Истинският и предан баща е този, който е готов на компромиси заради семейството си и в определени моменти жертва собствените си потребности, желания и щастие. Този, който учи децата си на любов и грижи.

Истински добрият баща е този, който е пример за правилно отношение към жената. Този, който се отнася към нея достойно, с уважение и доброта.

Истински любящият баща е този, който учи децата си колко важни са личностните качества: доброта, честност, вярност… Този, който учи децата как трябва да градят правилни отношения, показвайки всичко със собствени примери.

Истинският баща е този, който никога не нарича детето и жена си безполезни, некомпетентни, слаби или глупави.

Истински преданият баща е този, за когото семейството е най-голямата ценност в живота. Този, който знае, че няма такъв проблем, спор или изкушение, които са по-важни от семейството.

Този, който знае, че на света няма по-голяма и силна любов от любовта на мъжа към неговото семейство. 

Истински преданият баща е този, който служи като пример за подражание и източник на вдъхновение за близките си. Този, който мотивира децата си да работят над себе си и да се развиват. Този, който ги учи да бъдат по-добра версия на себе си.

Истинският баща е този, който показва на семейството си какво е истинско щастие и радост. Този, който чувства удовлетворение от това, че децата му са щастливи.

Истинският баща е този, който знае каква музика слушат децата му, по какво се увличат и за какво мечтаят.

Истински грижовният баща е този, който никога няма да позволи на личните си проблеми да разрушат щастието на неговите деца. Този, който независимо от степента на неудовлетвореност от живота си, няма да пренесе негатива върху семейството.

Истинският баща е този, за когото децата гордо могат да кажат: „Той е пример за подражание, мой най-добър приятел, наставник и учител. Той е мой баща“.

Наистина да имаш такъв баща е благословия.

Advertisement
Фейсбук коментари