Индиец живее със силиконово копие на починалата си жена (видео)

Индиец живее със силиконово копие на починалата си жена (видео)
Източник: i-scmp.com

Индиец влезе в новинарските емисии, след като изпълни молбата на покойната си съпруга да създаде нейна статуя в естествен ръст. Сега той живее със силиконовото й копие и смята, че така са заедно както преди.

Тапас Сандиля, бивш държавен служител от Западен Бенгал, загубил 39-годишната си съпруга през 2021 г. по време на пандемията Covid-19. Съпругата му Индрани бил откарана в болница с ковид пневмония, докато той бил принуден да се самоизолира.

В резултат на това той не могъл да бъде до нея, когато тя починала. Но решил да изпълнил поне едно от последните желания на съпругата си. Така Тапас започнал да търси художник, който да създаде реалистична силиконова статуя на Индрани, и отделя 6 месеца и около 3000 долара за необичайния проект.

„Преди десет години посетихме храма Искон в Маяпур и там искрено се възхитихме на реалистичната статуя на основателя на ордена А.Ч. Бхактиведанта Свами, споделя мъжът. „Тогава Индрани ме информира за желанието си за подобна статуя, ако се случи да умре преди мен.“

Миналата година Сандила намерил скулптор, пожела да работи върху силиконов модел в реален размер на покойната му съпруга и прекарал дни в работа с него върху глинен модел, който по-късно щял да стане основа за силиконова отливка.

65-годишният мъж настоявала да хареса вида на модела, казвайки, че нищо друго освен истинското изражение на Индрани няма да го удовлетворява.

В крайна сметка той намерил подходящ скулптор, който можел да се справи с работата. В резултат на това 30-килограмовият силиконов модел на Индрани, облечен в сари от асамска коприна, което жената носела последно на сватбата на сина им, сега е вечно кацнала на люлката, нейното любимо място в семейния им дом.

„Семейството ми беше категорично против поставянето на такава реалистична скулптура, но се отказа. Някои от моите роднини и съседи дори ми помогнаха“, казва Тапас пред индийски репортери. „В края на краищата, щом можем да оставим снимки в рамки у дома след нечия смърт, защо да не поставим статуя?“

Advertisement